Wat kan een arbeidsrecht advocaat voor jou betekenen?

Wat kan een arbeidsrecht advocaat voor jou betekenen?

Niemand houdt ervan, niemand wilt het, maar toch gebeurt het zo nu en dan; een arbeidsconflict op de werkvloer. Nu is er met een klein conflict niks aan de hand, maar helaas blijft het niet altijd bij een klein conflict. Soms zijn de belangen zo groot geworden, dat er een arbeidsrecht advocaat uit Amsterdam aan te pas moet komen. Maar wat kan zo' n arbeidsrecht advocaat voor jou betekenen? In dit blog worden 2 onderwerpen behandeld waar een arbeidsrecht advocaat een expert in is en waarmee hij jou verder kan helpen. 

 Arbeidsongeschiktheid

Een belangrijk onderwerp waar een arbeidsrecht advocaat in amsterdam vaak aan te pas moet komen, is arbeidsongeschiktheid. Dit is uiteraard een probleem waarbij 2 partijen een andere wil heeft; de werkgever wil de werknemer zo snel mogelijk weer op de zaak zien en de werknemer wil zo lang mogelijk rust zodat hij zeker weet dat hij weer helemaal hersteld is. Een werknemer wil wat het beste is voor hemzelf, een werkgever wil wat het beste is voor het bedrijf. Hierbij kan zo zijn dat die belangen zo verstrengeld zijn, dat de werkgever of werknemer het naar de rechtbank wilt brengen. Een arbeidsrecht advocaat kan hierbij uitkomst bieden, zij weten namelijk precies wat juridisch wel en niet haalbaar is voor de werkgever of werknemer. Hierdoor sta jij op sterke voeten en zorg je ervoor dat jouw wensen bevredigd worden. 

Bedrijfsongevallen en werkgeversaansprakelijkheid

Ook in dit geval kan een arbeidsrecht advocaat goed van pas komen. Jaarlijks krijgen meer dan 200.000 mensen te maken met een bedrijfsongeval. In de meeste gevallen is hier niks ernstigs aan of wordt het weggelachen, maar in sommige gevallen kan het voor blijvend letsel zorgen op zowel mentaal als fysiek gebied. Mocht je hier nou niet uit kunnen komen met je werknemer of werkgever, is het handig een arbeidsrecht advocaat te raadplegen zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Sjoeag, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.