De beveiliging van je bedrijf stopt niet bij je pand

De beveiliging van je bedrijf stopt niet bij je pand

Het beveiligen van je bedrijf is voor veel ondernemers een keuze die pas gemaakt wordt op het moment dat het te laat is. Pas bij een inbraak of diefstal gaat de gemiddelde ondernemer aan beveiliging denken. Maar wat voor opties zijn er eigenlijk als je je bedrijf wil laten beveiligen?Wie aan beveiliging denkt, denkt vaak aleen maar aan 'de beveiliger'. De man (of vrouw) die bij de ingang van het bedrijf staat te controleren op diefstal. Maar beveiliging houdt veel meer in dan alleen maar die beveiliger of beveiligster. Beveiliging bevat alles wat mogelijk is om te voorkomen dat het bedrijf benadeeld wordt door niet zakelijke handelingen. 

Bij het beveiligen van je bedrijf moet je niet alleen denken aan het beveiligen van je pand of inboedel. Glasbreukmelders of camera's zijn daarbij vaak het eerste waar ondernemers aan denken bij beveiliging. Maar ook brandpreventie is een vorm van beveiliging, tegen brand. Brandmelders zijn gelukkig tegenwoordig vrijwel overal verplicht aan het worden, maar bij belangrijke objecten zijn camera's of bewegigsmelders dat ook steeds meer. 

Door niet alleen aan het pand en de inboedel, maar ook aan je bedrijfsgegevens te denken, beveilig je ook je business. De grootste bedreiging tegenwoordig is die van een hack. Computervredebreuk, zoals het ook wel genoemd wordt is een van de meest lucratieve criminele mogelijkheden die een crimineel tegenwoordig voor handen heeft. Al dan niet in opdracht van de concurrent breken hackers in in de computers van een onderneming, in de hoop belangrijke bedrijfsgegevens te achterhalen. 

Door je te beschermen tegen hackers, bescherm je je bedrijf ook op de langere termijn. Een diefstal van een laptop is voor veel ondernemers een probleem, dat echter vaak verzekerd is. Maar de diefstal van cruciale bedrijfsgegevens is voor veel bedrijven een probleem dat niet verzekerd is. Zorg daarom dat je niet alleen je bedrijfspand, je inboedel en je wagenpark beschermd tegen diefstal of inbraak, maar ook de data van je bedrijf. Juist die gegevens zijn vaak niet te vervangen. En wie wil nu dat zijn of haar bedrijfsgegevens op straat komen te liggen?

Beveiliging is een zaak van iedereen. Niet alleen als eigenaar van je bedrijf, maar ook je werknemers moeten zich bewust zijn van de risico's die een inbraak (fysiek of via het internet) met zich meebrengt. Naast een goede beveiliging is een juiste instructie dan ook belangrijk. Zorg dat iedereen in het bedrijf weet hoe het bedrijf op veilige manier wordt achtergelaten. En mocht het nu vaak voorkomen dat je 's morgens aankomt op kantoor en de deur bleek niet goed afgesloten, of er stonden nog wat ramen open, denk dan ook eens aan het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf. Zij hebben de ervaring in het goed beveiligen van je pand en inboedel. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Norman42, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.