Hoe vind ik de juiste tekstschrijver?

Hoe vind ik de juiste tekstschrijver?

Wie op dit moment een tekstschrijver nodig heeft zal deze al snel via het internet zoeken. Tenminste, wanneer je nog niemand kent of geen aanbeveling hebt gehad van een kennis. Maar via het internet weet je nooit zeker wie je tegenkomt en waar je daarom het beste terecht kunt. Je kunt uiteraard om voorbeeld teksten vragen of deze online lezen, maar hoe vind je nou de beste tekstschrijver voor jou? Wij geven een aantal tips die je toe kunt passen om de gewenste schrijver te vinden.Stel jezelf deze vragen

Er zijn genoeg schrijvers en bureaus te vinden die de content aan kunnen leveren waar jij naar op zoek bent. Maar om datgeen te vinden wat jij nodig hebt dien je eerst goed te weten waar je precies naar op zoek bent. Zo is de ene schrijver gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor het web om hoog te scoren in Google en is een andere schrijver gericht op het produceren van redactionele teksten. Vraag jezelf daarom eerst af wat je precies nodig hebt. Zijn de teksten bedoeld voor productomschrijvingen voor de website, gaat het om een verhaal van je bedrijf, ben je op zoek naar blogartikelen of heb je een perfect geschreven en foutloze tekst nodig?

Daarnaast is het belangrijk dat je een tekstschrijver zoekt met de juiste expertise. Hoewel veel tekstschrijvers verstand kunnen hebben van diverse zaken en zich ook in meerdere onderwerpen kunnen verdiepen is er altijd een tekstschrijver die meer verstand en gevoel bij het ene onderwerp heeft dan het andere. Ben je op zoek naar iemand die schrijft over juridische zaken? Zoek dan iemand die hier echt in is gespecialiseerd. Zoek je naar ouderschap gerelateerde teksten? Iemand die zelf vader of moeder is zal meer gevoel hebben bij het schrijven van deze teksten.

Om nog meer zekerheid te krijgen ga je op zoek naar de referenties die de tekstschrijver al heeft. Heeft de tekstschrijver positieve referenties van bekende bedrijven? Dan is dat erg mooi, maar dat zegt natuurlijk verder nog niet alles. Toch is het positief wanneer iemand een goede recensie heeft gekregen van een bekend bedrijf. Naast de recensies kun je bij een grote opdracht vragen om een proeftekst of een proefopdracht. In dat geval kun je met de schrijver afspreken dat deze wordt betaald wanneer je in staat bent om het te gebruiken voor het betreffende doeleind. De meeste tekstschrijver die er zelf van zijn verzekerd dat zij de juiste persoon of het juiste bedrijf zijn voor jouw teksten zullen hier dan ook snel mee akkoord gaan.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 MaartenNieuws, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.