Personal trainer kiezen: Waar moet je op letten?

Personal trainer kiezen: Waar moet je op letten?

Een goede personal trainer is essentieel om tot het gewenste lichaamstransformatie te komen. Het kiezen van de juiste coach is echter niet eenvoudig. Waarom? Personal training is bijvoorbeeld geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zich zomaar personal trainer kan noemen. Lees in dit artikel de tips waar je op moet letten voor de beste match.

 Hoe gaaf het natuurlijk ook is als iemand de keuze maakt om mensen te willen helpen, om fysiek en/of mentaal progressie te maken door middel van personal training, je bent als personal trainer wel bezig met het belangrijkste bezit van je cliënt: hun lichaam. Kennis hiervan is dus essentieel. Om er zeker van te zijn dat je een goede personal trainer uitkiest, is het advies om op de volgende punten te letten:

Educatie

Welke opleidingen heeft de trainer gevolgd en hoe actueel is dit? Het is belangrijk dat de trainer zich verdiept heeft in trainingsleer, anatomie, voedingsleer, gedragsleer en coaching technieken en dat de trainer zich continu blijft ontwikkelen. Des te beter de training verstand van zaken heeft, des te beter de trainer jou kan adviseren en helpen.

Resultaten

Een trainer is altijd trots op zijn/haar resultaten en menigeen deelt dit graag. Als een trainer nauwelijks resultaten of testimonials op zijn/haar site heeft, is het maar de vraag of hij/zij deze überhaupt heeft. Ook als een trainer goede resultaten neergezet heeft, wil dat nog steeds niet zeggen dat hij/zij kwalitatief goed is. Als iemand bijvoorbeeld een crashdieet heeft gevolgd kan diegene enorm zijn afgevallen in een korte periode, maar naderhand is alles waarschijnlijk weer bijgekomen. Een goed punt om te checken is dus of de trainer ook de resultaten laat zien van mensen die hun behaalde resultaat op lange termijn hebben weten vast te houden.

Expertise

Heeft de trainer een specialisme of is het een ‘van-alles-wat’ trainer? Een goede personal trainer richt zich op een specifieke doelgroep met een specifieke focus. Praat de trainer daarnaast veel over zichzelf en eigen prestaties, of toont hij/zij vooral interesse in jou? Uiteraard is dit laatste wat je wil. Check daarom goed of een uitgebreid intakegesprek onderdeel is van het traject om jou en jouw wensen goed te leren kennen, in plaats van even snel een blaadje invullen en gelijk aan de slag.

Persoonlijke match

Het succes van een traject valt of staat vaak met de persoonlijke match die je met iemand hebt. Iemand kan nog zoveel kennis hebben, als je niet matcht samen verloopt de communicatie vaak stroef en ben je als cliënt minder gemotiveerd om je in te zetten.
 

Bovenstaande punten geven een duidelijk beeld van hoeveel kwaliteit de personal trainer bezit. Uiteraard kan je ook voor jezelf nog de afweging maken welke van bovenstaande punten jij als persoon het meest belangrijk vindt en daar een rangorde in maken. Uiteindelijk is de locatie minder van belang, dus of je nou een personal trainer in Elst zoekt of juist dichterbij de randstad, de bovenstaande punten zijn een belangrijke afweging.

Succes met de zoektocht en zorg dat je waar krijgt voor je geld.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 VirtualStore, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.