Tips voor een vakantie met een camper

Tips voor een vakantie met een camper

Heb jij al nagedacht over je volgende vakantie? Ga je een camper huren en daarmee op reis? Het huren van een camper biedt vele voordelen. Zo heb je veel vrijheid en is de reis net zo leuk als de bestemming.Ga jij straks op vakantie met de camper? Lees dan de volgende tips om goed voorbereid op vakantie te gaan.

 

Kies de juiste camper

Wat voor camper heb je nodig. Ga je met een een grote groep of houd je van ruimte, dan is een grote camper aan te raden. Echter, soms is een kleine camper geschikter. Kleine campers verbruiken minder brandstof en zijn makkelijker te besturen.

 

Een camper huren of kopen

Het kopen van een camper is een flinke investering. Als je regelmatig met een camper op reis gaat, is dit uiteindelijk goedkoper. Is de investering te groot, ga je niet vaak weg of wil je eerst eens een vakantie met een camper proberen, dan is het huren van een luxe camper een alternatief.

 

Vind de juiste bestemming of reis

Een camper biedt veel vrijheid. Is er in het dorp verderop iets leuks te doen? Dan pak je alles in en ben je binnen een mum van tijd onderweg. Je kunt op ieder moment je reis aanpassen. Toch kan het verstandig zijn om van te voren een route of bestemming te bepalen. Zowel in Nederland als daarbuiten zijn er genoeg prachtige plekjes te bezoeken.

 

Ken je camper

Wanneer je met een camper gaat rijden is het goed om te weten wat de afmetingen zijn van je camper. Hoe hoog is hij en hoe lang. Het laatste dat je wilt is schade maken, omdat je camper te hoog was voor de tunnel. Let ook op het gewicht.

 

Geen losse voorwerpen

Een camper is bijna een huis op zich. Maar anders dan in een huis, moet je goed oppassen waar je je spullen neerlegt. Berg alles goed op als je gaat rijden. Controleer ook altijd of alle kastjes wel goed dicht zijn. Zo voorkom je dat je bij aankomst een ravage aantreft.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Kevin, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.