Het eerste jaar van camping Dijk en Meer te Andijk

Het eerste jaar van camping Dijk en Meer te Andijk

Wie heeft dat nou, zit je samen veel op kantoor en heb je vaak verzucht, och hadden we maar een camping en opeens komt er een camping voorbij en dan héb je opeens een camping.

 

Het overkwam de ondernemende compagnons Teun en Marieke die samen een detacheringsbureau runnen. De oom van Teun Chris hoorde van een leegstaande camping in Andijk en besloot het verder uit te zoeken.Zonder er heel lang over na te denken en vooral overtuigd door de mooie plek besloten ze begin 2019 om een camping te pachten. Een stuk grond gelegen aan de rand van een huisjespark (Het Grootslag) in Andijk met 142 ruime plekken met water en prima sanitair.

Het eerste jaar zit er nu op, het was pittig en leerzaam maar bovenal verslavend leuk, want al die enthousiaste gasten bleven komen en brachten bekenden en vrienden mee. Zo ontstaan langzaam een groep gelijk gestemde kampeerders.

Eerder was het een camping met enkel seizoensplekken. Dat moest anders met een leuke mix van vaste mensen en genoeg trekkers plekken zodat het mooie open groen zichtbaar blijft. De vaste ingerichte tenten waren gelijk een hit. Mensen die tegenwoordig in Nederland kamperen met een gezin willen plug en play alles ingericht hebben. Vrijetijd is schaars en inpakken uitpakken niet leuk dus een mooie ingerichte tent met buitenkeuken (en binnen keuken) en van alle gemakken voorzien is een must.

camping ingerichte tent met buitenkeuken

Qua bezoekers mag het nog wel wat meer. Zo ontvingen we ongeveer 400 gasten, wat gezien het aantal plekken nog heel laag is. Maar het heeft tijd nodig, hopelijk zijn de meeste gasten onze ambassadeurs voor volgend jaar en kunnen we ieder jaar groeien en trekken we een groep mensen die past bij wat wij voor ogen hebben. Mensen die bewust omgaan met de omgeving, genieten van de natuur en komen voor hun rust.

Lijkt het je leuk om mee te denken en onderdeel te worden van deze vrijhaven / kampeer oase in Andijk kom dan langs en kijk wat je ervan vind. We zouden het heel leuk vinden als mensen bijdragen middels kleine projecten of workshops om zo de levendigheid en contact met elkaar te bevorderen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reacties

Marieke - 2019-10-03 14:22:38
Wat een leuk stukje! Ja, het is een heel avontuur geworden en nog steeds. Hopelijk volgend seizoen iets meer rust en meer succes nog met de glamping kant van de zaak.


Reageer op dit artikel© 2015 Joshua, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.