Survival Kit voor backpacken

Survival Kit voor backpacken

Survival kits bestaan er in verschillende soorten en maten. Of je nou de bossen in trekt of thuis extra goed voorbereid wilt zijn voor een noodgeval. Een survival kit kopen is nooit een slecht idee. In dit artikel beschrijf ik waar een backpacker op moet letten bij het samenstellen van een survival kit.Als backpacker ben je actief buiten bezig en slaap je doorgaans in een tent. Als je zelf een survival kit gaat samenstellen is het belangrijk om rekening te houden met de eerste levensbehoeften. Eten, drinken, warmte en onderdak.

Zorg dus dat je vuur kunt maken met behulp van een Firestarter, aansteker of lucifers. Daarnaast is het belangrijk om brandstof voorhanden te hebben. Je kunt hopen dat er in je omgeving brandbaar materiaal is maar het toevoegen van een cooker tablet of lampenolie aan je survivalkit heb je altijd genoeg brandstof voor het verwarmen van je eten.

Tip: Om snel vuur te maken is het raadzaam om tondel in je survival kit te stoppen.

Als backpacker kan het lastig worden om veel water met je mee te dragen. We raden je aan om minimaal 1-2 liter met je mee te dragen. Mocht je minder mee willen nemen zorg dan dat je een waterfilter bij je hebt. Hiermee kun je uit elk willekeurig beekje drinken zonder dat je het risico loopt om ziek te worden. Niet alle waterfilters filteren alle verontreinigingen. Zelf heb ik de Sawyer S3 en dit is het beste filter op de markt. Deze filtert ook zware metalen, virussen etc.

Één van de belangrijkste dingen om aan te denken is iets om jezelf warm te houden tijdens de nacht. Afhankelijk van waar je slaapt kan het erg koud worden buiten in de nacht. Zorg dus dat je een goede slaapzak en thermokleding hebt. Thermokleding is lichtgewicht maar helpt je lichaamswarmte vast te houden.

Kennis is macht en zeker als je in het bos bent en geen internetverbinding hebt. Het SAS-survivalboekje zou dan ook niet mogen ontbreken aan je survival kit. In het boek staan de meest voorkomende eetbare planten, hoe je een onderdak kunt bouwen en nog 1001 andere handige informatie om je overlevingskansen te vergroten.

Dus mocht je het bos in gaan om te backpacken onthoudt dan… Water, Eten, spullen om te koken & een goede slaapzak en tent om warm te blijven. Dat zijn de belangrijkste spullen om mee te nemen. Daarnaast is het raadzaam om je uitrusting aan te vullen met een mini survivalkit. Vaak zit hierin: Een mes, multitool, firestarter, brandbaar materiaal, een kompas, thermometer, signaalspiegeltje en nog een paar andere nuttige dingen.

Mijn eigen survival kit heb ik gekocht bij deze prepper shop omdat ze hier denk ik het grootste aanbod hebben in survival kits (in NL). Maar ook andere webwinkels verkopen deze survival sets.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 apacalipto, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.