Op reis gaan naar Rome

Op reis gaan naar Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en is een van de meeste bezochte steden in Europa. Rome staat bekend om de rijke geschiedenis en de vele oude gebouwen die te bezichtigen zijn. Alleen al rondlopen door deze mooie stad is al de moeite waard. Wat valt er allemaal te zien in Rome?Wat is de beste manier om naar Rome te gaan?

Rome hoeft helemaal niet duur te zijn en je kunt zeker bezuinigen op enkele zaken. Gebruik voornamelijk het internet om voldoende onderzoek te doen naar goedkope vluchten en hotels. Vanuit Nederland zijn er meerdere vluchtvaartmaatschappijen die naar Rome vliegen vanuit onder andere Amsterdam, Eindhoven maar ook vanuit Duitsland net over de grens.  Rome heeft twee internationale vliegvelden namelijk Fiumicino International airport en Leonardo da Vinci - Ciampino Rome airport.

Voor hotels heb je ook meer dan genoeg keuze maar let zeker op de locatie van je hotel. Te ver uit het centrum kan goedkoop zijn, maar vervolgens moet je veel geld besteden aan het openbaar vervoer om de stad in te komen.

Denk er ook aan dat juli en augustus erg hete maanden zijn, die je beter kunt ontwijken als je niet goed tegen de hitte kunt.

Wat kun je allemaal zien in Rome?

Er zijn een aantal dingen die je gewoon gezien moet hebben in de stad Rome.

De Trevi Fontein

De Trevi fontein is een toeristische attractie die helaas niet te bezichtigen is zonder de talloze andere toeristen. Iedereen probeert natuurlijk een foto te maken van de fontein en om drie munten in de fontein te gooien voor geluk in het leven. De fontein is de grootste fontein van de barok periode en is ongeveer 26 meter hoog en 20 meter breed en gelegen aan het Piazza di Trevi.

Het Forum

Het Forum was 2000 jaar geleden de machtigste plek van heel Europa. Het was het politieke Den Haag van het Romeinse Rijk waar Julius Ceasar rondliep. Momenteel zijn het alleen nog maar ruïnes, maar je krijgt een goed beeld van hoe het vroeger was.

De Spaanse trappen

Van de Spaanse trappen wordt gezegd dat het de langste en breedste trappen zijn van Europa. Ze bestaan uit 138 treden en gaan van Piazza di Stagna naar de kerk boven op gelegen aan de Piazza Trinita dei Monti. 

Het Colosseum van Rome
De voornaamste attractie is het Colosseum. Dit eeuwen oude Amfitheater is gelegen in het midden van het oude Rome en was het grootste in zijn soort. Het wordt gezien als het schouwvoorbeeld van wat de Romeinen konden bouwen. 

Vaticaanstad

Het bekende Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke land ter wereld en bevindt zich in Rome. Het staatshoofd is natuurlijk de Paus

Het Pantheon
Het Pantheon is een indrukwekkend gebouw gelegen aan het Piazza della Rotonda. Het is meer dan 2000 jaar geleden gebouwd als een tempel voor de god Mars en godin Venus. Het Pantheon is te bereiken met onder andere de tram lijn 8 en ligt aan Piazza della Rotonda.


© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.