Mallorca, een zeer diverse vakantiebestemming

Mallorca, een zeer diverse vakantiebestemming

Veel mensen houden ervan om hun (zomer)vakantie door te brengen op een eiland. Verspreid over Europa zijn er ook heel wat geweldige eilanden terug te vinden die uitnodigen om er je vakantie op door te brengen. Mallorca is natuurlijk één van deze eilanden welke sinds jaar en dag kan genieten van een uitmuntende populariteit. Niet alleen voor mensen die houden van de zon en de zee, maar ook voor zij die houden van culturele bezienswaardigheden is dit eiland een absolute aanrader. Wil jij ook graag meer ontdekken over de troeven van Mallorca? Blijf dan zeker verder lezen!Palma de Mallorca, een geweldig fijne vakantiebestemming

Wie Mallorca zegt zal uiteraard al snel denken aan de hoofdstad, namelijk Palma de Mallorca. Het moet gezegd dat deze voor haar bezoekers toch zeer veel mooie troeven in petto heeft. Dat geldt onder meer voor de aanwezige Kathedraal van Palma. Voor deze statige kathedraal geldt dat ze werd gebouwd in opdracht van de regering van Jacobus I van Aragon. De kathedraal bevindt zich op het hoogste punt van de stad. Vanaf dit punt kan je rekenen op een geweldig mooi uitzicht over de Middellandse Zee. Wat veel mensen overigens niet weten is dat deze kathedraal meedingt naar de titel van hoogste gotische kathedraal op onze planeet. Op moment van schrijven moet ze alleen de Saint-Pierre de Beauvais kathedraal voor zich dulden. Het is elke dag mogelijk om een bezoek te brengen aan deze kathedraal. Dit met zondag als enige uitzondering.

Ontdek de grotten van Cuevas del Drach

Er zijn eigenlijk verrassend veel zeer mooie (natuurlijke) bezienswaardigheden terug te vinden. Eén van deze bezienswaardigheden luistert naar de naam 'Cuevas del Drach'. Het gaat hierbij dan specifiek om de grotten die hier terug te vinden zijn. Ondanks het feit dat deze grotten al ver in het verleden werden ontdekt werden ze slechts geopend voor bezoekers in het jaar 1896. Tijdens een bezoek aan deze grotten ontdek je niet alleen prachtige stalactieten, maar ook stalagmieten in de meest vreemde soorten en maten. Nog een extra reden nodig om deze plaats te bezoeken? Je treft hier ook één van 's werelds grootste ondergrondse meren aan.

Ontdek ook zeker het Arabische La Almudaina

Mallorca is de thuisbasis van een prachtig Arabisch fort dat luistert naar de naam 'La Almudaina'. Het gaat hierbij om een fort dat werd gebouwd na de Arabische verovering van Mallorca. Door de jaren heen zijn er verschillende aanpassingen gebeurd aan dit fort. Onder meer onder Jacobus II werd ervoor gekozen om het fort een meer gotische stijl te geven. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook tegenwoordig toch nog steeds een aantal elementen van de oorspronkelijke Islamitische architectuur in behouden zijn gebleven. Dit geldt onder meer voor de imposante Moorse bogen die deel uitmaken van de voorgevel van het fort.

Mallorca is absoluut een fijne vakantiebestemming om te overwegen!

Er zijn ontzettend veel goede redenen aan te halen waarom het de moeite waard kan zijn om een vakantie op het Spaanse eiland Mallorca te overwegen. Dat geldt onder meer voor het feit dat ze een zeer veelzijdige vakantie in Spanje mogelijk maakt. Niet alleen kun je hier immers genieten onder de fijne, Spaanse zon, bovendien is het ook zo dat je er heel wat cultuur kan gaan opsnuiven. In ieder geval, ben je nog op zoek naar een fijne vakantiebestemming? Dan is het zeker en vast een aanrader om ervoor te kiezen om een verblijf op dit Spaanse eiland te overwegen. Zoveel is zeker.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.