Waarom is Spanje zo'n populaire vakantiebestemming?

Waarom is Spanje zo'n populaire vakantiebestemming?

Spanje is een prachtig land in Europa. Spanje wordt steeds vaker gekozen als bestemming om heen te gaan voor een vakantie. Dit gebeurt niet alleen bij jongeren maar ook bij ouderen of bij gezinnen. Maar waarom is Spanje nou precies zo'n populaire vakantie bestemming om heen te gaan op vakantie. Prachtig landschap

Spanje staat bekend om verschillende prachtige landschappen. Hier kun je lekker gaan wandelen of je kunt er voor kiezen om gewoon te genieten van het uitzicht. Het weer in Spanje is ook heerlijk om van te genieten. Je kunt in Spanje namelijk heel erg lang genieten van de zon. Dat komt omdat spanje dicht bij de Evenaar ligt. Spanje heeft jaarlijks meer dan 300 dagen aan zonneschijn. Spanje wordt daarom gezien als het zonnigste land van heel Europa. 

Ook ben je in Spanje niet heel veel geld kwijt. Een vakantie naar Spanje wordt vaak gezien als één van de goedkoopste vakanties. Hierbij moet je niet alleen denken aan het eten in Spanje, maar ook aan de hotels en de souveniers. Daarnaast is het eten in Spanje ook nog eens heerlijk! Elke regio van Spanje staat bekend om een ander soort voedsel. Zo zul je aan de kunst van Spanje heel erg veel lekkere gerechten vinden met vis. In heel erg veel Spaanse gerechten wordt vis gebruikt. In het binnenland, zoals Madrid, zul je eten vinden zoals heerlijke churros. Dit zijn gefrituurde stukjes deeg met kaneelsuiker en een chocoladesaus als dip. Het is zeer aan te raden om dit een keer te proberen. 

Prachtige spaanse stranden

Spanje staat ook vooral bekend om de prachtige stranden. Op deze stranden kun je overdag lekker ligeen en zonnen of je kunt lekker zwemmen in de prachtige blauwe zee. 's Nachts kun je er ook voor kiezen om naar een strandfeest te gaan. Dit is vooral populair onder de jongeren. In Spanje worden er heel erg veel festivals gehouden op stranden. Hierom is het ook een hele populaire plek voor jongeren om heen te gaan op vakantie. Deze strandfeesten zijn zeer aan te raden om heen te gaan als je zin hebt om lekker uit te gaan. Je zult hier heel veel andere Nederlandsers vinden. Onder Nederlanders is Spanje namelijk een van de populairste plekken om heen te gaan op vakantie. 

Als je op zoek bent naar een lekker drankje kun je ook goed in Spanje terecht. Spanje heeft namelijk veel bars waar je heerlijk cocktails, biertjes of wijntjes kunt drinken. Het is heel erg aan te raden om een keer een bezoekje te brengen aan een echte Spaanse bar. Je zult hier namelijk ook verschillende Spaanse cocktails vinden. Cocktails als de sangria zijn verzonnen in Spanje. Daarom kun je hier veel van verwachten. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.