Linkbuilding: Wat kan je ermee?

Linkbuilding: Wat kan je ermee?

Linkbuilding, een webmaster van een website kent het woord wel. Het opbouwen van links op andere websites met als doel hoger in de zoekmachines te komen. Hoe werkt linkbuilding en waar kan ik het beste linkbuilden? Lees snel verder.Wat is linkbuilding
Bij linkbuilding probeert een website beheerder zijn of haar website hoger in de zoekmachines te laten komen, zoals Bing, Google of Yahoo. Dit doet een beheerder door link op een andere website te plaatsen waardoor de zoekmachine denkt dat de website populair is. Hierdoor zal de zoekmachine een website eerder een plaats omhoog zetten en komen er meer potentiële bezoekers op de website. 

Zoekmachines proberen websites die aan linkbuilding doen zo veel als mogelijk tegen te houden. Ze doen dit door te kijken of een bericht met een link voornamelijk spam is of dat een bericht geen spam is. Een artikel zoals deze is bijvoorbeeld minder snel spam omdat er een verhaal omheen zit die met de context te maken heeft. Zoekmachines zullen dit bericht en de links daarin dus ook aanprijzen en daardoor komt een website bij een artikel op startartikel.nl hoger in google. Ook vermelding van een bedrijfsnaam, met of zonder link is al linkbuilding. Zoekmachines merken dat er over een bedrijf gesproken wordt en prijzen dit aan in de zoekmachinespositie. 

Waar werkt linkbuilding niet?
Linkbuilding werkt niet op websites waarop er bij elke link een zogeheten "rel=nofollow" staat. Hierdoor nemen zoekmachines deze link niet op en zorgt dit ook niet voor een hogere positie in de zoekmachines. Controleer ook altijd op de website zelf of het toegestaan is om verborgen reclameartikelen te schrijven. Als het niet toegestaan is wordt een bericht vaak verwijderd en zal je weer zakken in de zoekmachines omdat er een link minder is gevonden. Geen zorgen, op startartikel.nl is het doen van linkbuilding toegestaan zolang er maximaal 1 link wordt toegevoegd. Ook maken wij geen gebruik van de "rel=nofollow" zodat de zoekmachines elke link oppakt.

Waar kan ik aan linkbuilding doen?
- Artikel(en) plaatsen op Startartikel.nl 
- Links plaatsen, doelgroepgericht op een startpagina van Goedbegin
- Het uitwisselen van links, iemand plaatst een link op uw website en andersom
- Het aanmaken van een Facebook of Twitter account en daar wekelijks een update, artikel of bericht neerzetten van uw website of een informatieve website die naar uw website linkt

Met deze tips bent u er klaar voor om direct te beginnen met linkbuilding zodat uw website nóg hoger scoort in zoekmachines.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Trivium, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.