Een korte uitleg over: website verhuizen

Een korte uitleg over: website verhuizen

Welkom bij deze korte, maar inhoudelijke blog over het verhuizen van je website. In deze blog gaan we het hebben over alle punten en kenmerken die komen kijken bij het verhuizen van jouw website. Ook gaan we het hebben over verschillende manieren om je website te verhuizen en hoe je dit het beste kunt aanpakken.  Dus ben je op zoek naar meer informatie gericht op website verhuizen? Lees dan vooral verder!



Waarom zou je een website verhuizen?

Iedere succesvolle startende online ondernemer komt op een punt waarop zijn of haar website niet meer snel genoeg is. Dit kan komen door het toenemende aantal klanten en dus ook gebruikers, maar ook verouderde techniek kan hier een oorzaak van zijn. Hoe dan ook wil jij je gebruiker de beste beleving blijven geven, daarom is het belangrijk om op tijd je website te verhuizen. Hieronder geven wij wat voordelen bij het verhuizen van je website.

1. Je krijgt een verbeterde prestatie en snelheid

De meest voorkomende reden om een website te verhuizen heeft te maken met de prestaties en snelheid van een website. In de meeste gevallemn kun je dit oplossen door van hosting provider te switchen. Door te switchen van hosting provider, zal je snellere laadtijden ervaren en betere prestaties op je website zien.

2. Het is essentieel voor je SEO

SEO is uitgegroeid tot een begrip waar je als ondernemer niet meer omheen kan en sinds een aantal jaar moet ook de kleine(re) ondernemer eraan geloven. Uit onderzoek blijkt dat sommige websites beter werken voor SEO en dat heeft te maken met de achterliggende infrastructuur. Het verhuizen van je website kan dan ook zorgen voor een ruime verbetering van de algehele SEO prestaties.

Hoe ziet het stappenplan eruit voor een website verhuizing?

Om je verder te helpen met het verhuizen van een website, hebben we hieronder een kort maar gedetailleerd stappenplan voor je opgesteld. Hieronder volgt het stappenplan met de bijbehorende stappen.

Voorbereiding en Planning

Voordat je begint met het website verhuizen, is het cruciaal om een gedetailleerd plan op te stellen. Identificeer alle essentiële elementen van je website en maak een checklist van wat er verplaatst moet worden. Zorg ervoor dat je dit goed bijhoudt, want het kan nog eens goed van pas komen in latere stappen!

Een nieuwe hostingprovider kiezen

Doe onderzoek naar verschillende hostingproviders en kies degene die het beste bij je behoeften past. Zorg ervoor dat ze de benodigde technische ondersteuning en functies bieden voor een vlotte overgang.

Tip!: een goede hostingprovider heeft ook een duidelijke gids voor je beschikbaar, biedt directe ondersteuning bij problemen en geeft de optie tot persoonlijk contact.

Maak een back-up van je website

Maak een volledige back-up van je website, inclusief alle bestanden, databases en instellingen. Dit dient als een veiligheidsnet in geval er iets misgaat tijdens de verhuizing. Door een back-up van je website te maken, zorg je ervoor dat je tegen errors en problemen bent beschermd.

Stap voor stap verhuizen

Ga voor een geleidelijke verhuizing van je website naar de nieuwe hosting om downtime te minimaliseren. Begin hierbij met niet-kritieke secties en test dit grondig na elke opeenvolgende stap.

Breng veranderingen aan in de DNS-instellingen

Pas je DNS-instellingen aan om het verkeer naar de nieuwe hostingserver te leiden. Houd er rekening mee dat DNS-wijzigingen enige tijd kunnen duren om wereldwijd door te voeren. Door je DNS-instellingen op de juiste manier aan te passen, zorg je ervoor dat er geen belangrijk website verkeer verloren gaat.

Conclusie

Zoals je al hebt kunnen lezen, zijn er veel voordelen en redenen om je website te verhuizen. Het heeft niet alleen voordelen voor de gebruiker, maar ook voor jou en zal je leven een stuk makkelijker maken. Door op tijd een website te verhuizen voorkom je veel kopzorgen omtrent errors of foutmeldingen.


© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.