Verschillen tussen Rank Math en Yoast SEO

Verschillen tussen Rank Math en Yoast SEO

Rank Math en Yoast SEO zijn twee populaire SEO plugisn die gebruikt worden in WordPress. Rank Math is relatief nieuw en Yoast SEO is een oude bekende. Beide bieden veel opties voor de beginnende maar ook de ervaren zoekmachine optimaliseerders. Maar wat is nu de beste SEO plugin: Rank Math of Yoast SEO?



Waar helpen SEO plugins bij?

Een SEO plugin helpt bij het optimaliseren van jouw website om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google en Bing. Door een gebruiksvriendelijke interface die tips geeft bij het schrijven van content kun jij jouw website beter vindbaar maken.

Wat voor functies bevatten deze SEO plugins?

Beide plugins hebben vergelijkbare functies. Zo bieden ze de mogelijkheid om pagina titels, beschrijvingen en Schema instellingen te doen. Ook maken beide plugins Sitemaps voor jouw website om zoekmachines te helpen met het indexeren van jouw website of webshop. Er wordt geholpen bij het managen van redirects en geven een indicatie hoe goed een pagina of bericht geoptimaliseerd is. Met behulp van allebei de plugins kun je je richten op een keyword waar de pagina op afgestemd wordt.

Wat zijn de grootste verschillen tussen Rank Math en Yoast SEO?

De grootste verschillen in de plugins zitten in de mogelijkheden tot het bij houden van Data, instellen van uitgebreidere Schema data en het tracken van keywords. Rank Math biedt hier namelijk meer mogelijkheden (in de gratis versie) dan Yoast SEO. In prijs is Rank Math ook goedkoper. Zo vragen ze enkel $59 per jaar voor een ongelimiteerd aantal websites. Yoast SEO kost daarintegen $89 per jaar voor slecht één enkele website.

Wat is nu de beste plugin?

De beste plugin is vooral op basis van persoonlijke kennis. Ervaren Marketeers kiezen waarschijnlijk liever voor Rank Math en voor beginners ligt Yoast SEO meer voor de hand. Dit komt omdat het aantal opties iets verder beperkt is waardoor het makkelijker is om in te stappen. Het overschakelen heeft in ieder geval geen gevolgen voor de SEO. Bij het installeren van Rank Math wordt de data van Yoast SEO meegenomen.


© 2015 onlinelinks, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.