WAT IS EEN ROBOT?

WAT IS EEN ROBOT?

Menselijke armen werken al vele jaren in industrieën. Nu voeren industriële robotarmen werk op dezelfde manier uit in een sneller en nauwkeuriger tempo.WAT IS EEN ROBOT?

Een robot is de productie van het robotica veld. Robots werden oorspronkelijk gemaakt om eentonige taken uit te voeren, maar zijn nu flink uitgebreid. Ze zijn in staat om taken uit te voeren, zoals het schoonmaken van huizen, bedienen in restaurants en assisteren bij ongelooflijk ingewikkelde operaties.

Menselijke armen werken al vele jaren in industrieën. Nu voeren industriële robotarmen werk op dezelfde manier uit in een sneller en nauwkeuriger tempo.

Toepassingen van robots:

* Robots als onderwijsassistenten:

Leraren beginnen robot machines in hun klaslokalen te gebruiken om studenten te helpen. Deze robots kunnen meestal voordelig zijn voor docenten in grotere dan gemiddelde klaslokalen.

Deze robots kunnen docenten niet vervangen, maar kunnen rechtstreeks contact opnemen met studenten en helpen bij het aanvullen van de vakken.

* Robots die ziektekiemen doden:

Veel mensen hebben een extreme angst voor ziektekiemen, wat de vraag naar handdesinfecterende middelen op alcoholbasis verklaart. Hoewel, zelfs als mensen hun handen reinigen met ontsmettingsmiddelen, maken ze zich soms zorgen over de ziektekiemen op beddengoed of andere oppervlakken in hotels. De Cleanse Bot is de nieuwste uitvinding die op de markt wordt gebracht als een robot die ziektekiemen op hotel bedovertrekken doodt. De fabrikanten achter de draagbare robot werken aan manieren om dit waardige product op de markt te brengen. Er zijn veel toepassingen voor kiemdodende robots, vooral in de gezondheidszorg, omdat ze ziekenhuiskamers kunnen reinigen.

Ziektekiemen zijn uitzonderlijk buitensporig in ziekenhuizen, vooral met de toename van antibioticaresistente bacteriën. Het is dus logisch waarom bedrijven deze robots produceren en op de markt brengen.

* Robots voor het oogsten van gewassen:

Robots met pneumatische armen hebben perslucht nodig om te bewegen en taken uit te voeren. Het automatisch oogsten van gewassen is een van de voordelen voor deze robots, maar bevindt zich nog in de experimentele fase. Sommige analisten voorspellen dat de landbouwindustrie deze robots net zo veel zal gebruiken omdat ze continue betrouwbaarheid kunnen bieden en geen geplande pauzes of diensten nodig hebben.

* Robots die mensen op afstand bedienen om een inkomen te verdienen: In veel bedrijven kunnen robots ook helpen met verantwoordelijkheden, zoals laden, schoonmaken. Mensen konden deze robots gebruiken door ze met afstandsbedieningen te bedienen. Dat voordeel zou mensen kunnen helpen die gehandicapt zijn en geld willen verdienen met servicegerichte taken. Bovendien kunnen deze robots verlamde mensen helpen om van hun huis te leven door robots op afstand te besturen.

* Robots in restaurants: ze worden ook wel geautomatiseerde restaurants genoemd. Ze beginnen een essentiële rol te spelen in restaurants. Ze maken de voedingsindustrie veiliger en efficiënter. Robots kunnen als obers werken. Robot Kelners kunnen het coronavirus natuurlijk niet krijgen, dus ze kunnen worden gebruikt voor servicedoeleinden. Het restaurant heeft veel robots die in staat zijn om veel gerechten te serveren en te koken. De gasten maken hun bestellingen met robotservers, hun eten wordt vervolgens via robots rechtstreeks naar hun tafel gebracht.

* Robots op medisch gebied: het gebruik van robotica is onmiskenbaar op het gebied van geneeskunde. Onlangs hebben ingenieurs met succes chirurgische robots gemaakt. Dit succes vergde grote financiële investeringen in robots. In het verleden werden robots in de klinieken alleen gebruikt als assistent bij het werken. Maar nu worden ze geïntroduceerd als onderdeel van ziekenhuizen. Het is echter nog niet mogelijk dat robots chirurgen kunnen vervangen bij chirurgische ingrepen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Rehansikander, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.