Hoe je voor goede ventilatie in het gebouw zorgt

Hoe je voor goede ventilatie in het gebouw zorgt

Goede ventilatie in gebouwen is heel belangrijk voor je gezondheid. Met een goede ventilatie zorg je ervoor dat je in een schone en frisse omgeving kunt ademen en verminder je de kans op hoofdpijn en andere gezondheidsklachten. Daarnaast voorkom je de intrede van bacteriën en schimmels die ook gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Je bespaart ook energie doordat het in een goed geventileerde ruimte minder energie kost om te stoken wanneer het koud is in het gebouw. Al deze redenen maken het belangrijk om voor goede ventilatie te zorgen. Het is dus belangrijk om te weten hoe je goede ventilatie in het gebouw aanbrengt. Luchtkanalen installeren

Een luchtkanaal zorgt voor de toe- en afvoer van lucht en zijn in meerdere materialen, vormen en maten verkrijgbaar. Het installeren van luchtkanalen kun je helemaal zelf doen of met behulp van een gespecialiseerd bedrijf. Het inschakelen van hulp wordt aangeraden omdat je dan de zekerheid hebt dat het in n keer helemaal goed genstalleerd wordt. Een spirobuis is een ronde soort luchtkanaal die een groot weerstandsvermogen hebben. Je kunt hoge kwaliteit spirobuizen kopen bij een gespecialiseerd bedrijf en deze ook door hen laten installeren. Naast spirobuizen kun je ook kiezen voor luchtkanalen als ventilatieslangen, instortkanalen en aluminium luchtkanalen.

Afzuigmotoren en afzuigboxen

Afzuigmotoren worden veel gebruikt bij bedrijven uit de horeca branche. Deze afzuigmotoren zorgen voor een ventilatie die 24 uur per dag doorgaat en middels een regelaar aangepast kan worden op welke kracht de afzuigmotor ingezet moet worden. Er gelden strenge eisen bij de installatie van afzuigmotoren in bijvoorbeeld de horeca omdat er anders schadelijke stoffen vrij kunnen komen of de hygine in het gebouw aangetast wordt. Gespecialiseerde bedrijven houden zich aan deze eisen en doen de belofte dat de afzuigmotoren aan deze eisen voldoen. Een afzuigbox is simpel gezegd een afzuigmotor in de vorm van een box. Deze box maakt minder geluid in vergelijking met andere ventilatoren.

Buisventilatoren

Buisventilatoren zijn over het algemeen mechanisch. Deze ventilatoren hebben twee zijdes. Aan de ene zijde komt de lucht binnen en dezelfde lucht wordt aan de andere zijde uitgeblazen. Het model van de buisventilator kan prima tussen het kanaal geplaatst worden en is op die manier dus een geschikt ventilatiesysteem. Er zijn buisventilatoren die verschillen in afmetingen en mate van vermogen. Bij het monteren is het de bedoeling dat het kanaal over de aansluiting van de buisventilator heen.

Ventilatieroosters

Een ventilatierooster is een ventilatiesysteem die je vaak ziet terugkomen. Dit komt omdat er voor ieder model wel een toepassing te vinden is. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een ventilatierooster. Denk hierbij aan de benodigde ruimte voor het rooster en de installatie mogelijkheden binnen het gebouw. Daarnaast moet ja nadenken over het feit of de passerende lucht gefilterd dient te worden en of het rooster moet kunnen worden afgesloten. Ventilatieroosters worden ook vaak geplaatst in de badkamer en toilet om daar voor de benodigde luchtcirculatie te zorgen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 SeoOndersteuning, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.