Berichten lezen op al je apparaten dankzij webmail

Berichten lezen op al je apparaten dankzij webmail

Berichten lezen op al je apparaten dankzij webmail

Het internet heeft veel goede dingen gebracht. Nieuwe manieren om te communiceren is daarvan een van de belangrijkste. Dankzij het internet kun je iedereen in de wereld die ook een internetverbinding heeft in een paar seconden bereiken. Om berichten te kunnen versturen heb je een email adres nodig.Daarmee kun je uiteraard ook  meteen berichten ontvangen. In het verleden was zo'n account gekoppeld aan een bepaald apparaat. Je kon daardoor je mail bijvoorbeeld alleen op je eigen computer thuis openen.

Veel mensen hadden voor hun werk een apart account. En die kon dan weer alleen op de computer die op het werk staat geopend worden. Dat is natuurlijk wel wat onhandig. Gelukkig zijn al deze problemen op te lossen door gebruik te maken van webmail.

Webmail maakt email nog leuker

Oudere opties om gebruik te maken van email maakten gebruik van een andere methode dan webmail. Je ontvangen en verstuurde berichten werden namelijk op de harde schijf van je computer opgeslagen. Hierdoor waren ze niet toegankelijk vanaf een ander device.

Webmail werkt helemaal anders. Je verstuurde en ontvangen berichten worden niet opgeslagen op een harde schijf. In plaats daarvan blijven ze gewoon op de server van de provider staan.

Hierdoor kun je overal waar je wilt openen. En dat betekent dus ook dat je waar ook ter wereld berichten kunt versturen. Zo lang je maar een verbinding hebt met het internet.

Ideaal voor op vakantie

Vakantiegangers willen vaak graag in contact blijven met het thuisfront. Hiervoor is webmail een ideaal hulpmiddel. Je kunt je inbox namelijk openen waar en wanneer je maar wilt, en ook gewoon op je smartphone. Het enige waar je voor hoeft te zorgen is dat je op je vakantiebestemming toegang hebt tot het internet. Zo blijf je altijd in verbinding met elkaar.

Bron: Webmail-informatie.nl


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 marske42, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.