Peuter en Kleuter dans Amsterdam

Peuter en Kleuter dans Amsterdam

De coaches van de dansschool Amsterdam vinden dansen een geweldige activiteit voor jonge kinderen. Behalve dat dansen verschillende fysieke voordelen heeft, heeft dans ook een positief effect op de niet-fysieke ontwikkeling van je kind. Dansen geeft je kind de kans om emoties te uiten (denk hier vooral aan vreugde), om een slecht humeur van zich af te schudden en om creatief te zijn.De coaches van de dansschool Amsterdam vinden dansen een geweldige activiteit voor jonge kinderen. Behalve dat dansen verschillende fysieke voordelen heeft, heeft dans ook een positief effect op de niet-fysieke ontwikkeling van je kind. Dansen geeft je kind de kans om emoties te uiten (denk hier vooral aan vreugde), om een slecht humeur van zich af te schudden en om creatief te zijn.

Volgens dansschool Amsterdam bezien velen dansen op een jonge leeftijd eigenlijk als niets anders dan bewegen op muziek. Hoewel deze uitspraak gedeeltelijk waar en vanzelfsprekend is, zijn er enkele goede redenen waarom je je kind hier in de vroege jaren voor kunt aanmoedigen.

Lichaamsontwikkeling

Bij dansen beweegt het hele lichaam, van hoofd tot tenen. Naarmate kleine kinderen opgroeien, is fysieke activiteit zeer gunstig. De dansbewegingen leert ze balanceren en versterkt het hart ook door cardio, helpt bij het bestrijden van ziektes en aandoeningen, bouwt fysieke kracht op en fitheid.

Het hebben van sterke kernspieren is belangrijk voor het ontwikkelen van de stabiliteit die nodig is om bijvoorbeeld deel te nemen aan verschillende sportactiviteiten. Met kernspieren wordt bedoeld de spieren rond de buik, het bekken en de rug. Deze houdingsspieren vormen de basis voor de controle van het hoofd, de schouders, de ellebogen, de polsen en de vingers die nodig zijn voor dagelijkse taken.

Deskundigen zeggen dat dans een groter bereik van beweging, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen bevat in vergelijking met andere fysieke activiteiten. Denk maar aan de manier waarop baby’s reageren op muziek. Ze glimlachen en klappen hierop, peuters dobberen op en neer, bewegen van links naar rechts, draaien in cirkels en gebruiken hun armen wanneer ze muziek horen.

Vaardigheden ontwikkelen: Samenwerken en communiceren

Peuter en kleuter dans Amsterdam bij Glo Entertainment geeft kinderen de kans om te leren dansen in een comfortabele, sociale omgeving. Ze leren samen te werken, elkaar te respecteren, ook onafhankelijk op te treden en nog veel meer. Deze sociale vaardigheden zijn belangrijk om van jongs af aan te leren.

Een van de belangrijkste onderdelen van elke relatie is communicatie. Hoewel je kind misschien pas twee of drie jaar oud is, zal de manier waarop ze de komende jaren leren communiceren een grote invloed hebben op hoe goed ze omgaan met volwassenen. De docenten van Glo Entertainment Live, de dansschool Amsterdam, helpen de kinderen leren communiceren door ze rijmpjes, acties en lichaamstaal aan te leren. Ze leren dus luisteren en presteren.

Over het algemeen is dans een leuke manier om in beweging te blijven. Terwijl kinderen hun bewegingsvaardigheden ontwikkelen en verschillende spieren in hun lichaam gebruiken, geven ze ook hun hart en longen een gezonde training waardoor ze op een zeer jonge leeftijd al de voordelen van een actief leven voelen. De dansschool Amsterdam, Glo Entertainment Live, biedt danslessen voor kinderen van alle leeftijden en niveaus aan, maar aan peuter en kleuter dans Amsterdam wordt er wat extra aandacht geschonken. Maak vandaag dus nog contact met ons om je kind in te schrijven of om meer te weten te komen over de programma's. Als je misschien eerst een idee wilt hebben van hoe de dansstudio of een les eruitziet, breng ons dan gewoon een bezoek!

glo-entertainment-live.com/


© 2015 DMADS, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.