5 kraamcadeau tips voor moderne ouders

5 kraamcadeau tips voor moderne ouders

Iedereen is helemaal door het dolle wanneer de baby eindelijk is geboren. Je wil het het liefst van de daken schreeuwen en de ouders laten weten hoe ontzettend blij je bent met de geboorte van hun kleine. Als je langs gaat op visite neem je natuurlijk een kraamcadeau mee, maar wat zijn nu leuke cadeautjes voor een baby tegenwoordig. En wat geef je kersverse ouders die bijna alles al hebben. In dit artikel geef ik je 5 tips voor originele kraamcadeautjes waar je mee aan kan kopen.Traditioneel kraamcadeau als aandenken

Omdat iedereen moeite doet om iets nieuws en hips te kopen, is het ook wel leuk om met iets traditioneels aan te komen. Bijvoorbeeld met zilveren baby sieraden, een haarlok- of tandendoosje, een verzilverde spaarpot, bijtring of zilveren bestekje. Grote kans dat ze dat niet verwachten en juist erg leuk vinden. Zeker omdat ze het herinneren van hun eigen jeugd en misschien zelf zo'n herinnering van hun babytijd hebben.

Geef iets persoonlijks

Tegenwoordig is bijna alles te personaliseren. Je kan het laten bedrukken, borduren of graveren. Dan moet je natuurlijk wel even wachten tot de naam van de baby bekend is, maar vooraf kun je natuurlijk al leuk items opzoeken en bewaren in je wishlist. Wat zijn leuke items om te laten personaliseren? Speentje, slabbetje, badjasje, handdoek, omslagdoek, kleding (rompertje, shirtje, petje), baby armbandje, voorleesboek, rugzakje, babykoffertje, speendoekje, knuffeltje, servies (bordje, beker, kommetje), speelgoed (blokken, houten treintje) en nog veel meer. Google maar eens op "gepersonaliseerd baby cadeau" dan krijg je een enorm overzicht.

Cadeau voor de moeder

Hoewel het superleuk is om die kleine dingen te kopen voor de baby, moet je de moeder natuurlijk ook niet vergeten. Ze mag zeker in de watten worden gelegd in die eerste periode na de bevalling. En in die kraamperiode is een kraamcadeautje voor haar dan ook heel lief om mee te nemen. Wat kan je meenemen? Iets lekkers, iets om te lezen, een heerlijk verwenpakket voor in bad, fles wijn of prosecco, speciale sieraden voor moeders (zoals een mama armband of - ketting met de namen van haar kinderen erop) of een bon voor een avondje oppassen (door jou).

Vraag wat ze willen

Zelf een origineel kraamcadeau verzinnen is natuurlijk heel leuk. Maar misschien willen de ouders iets anders hebben en hebben ze een verlanglijstje. Als je daar niet naar vraagt, dan weet je dat ook niet. En ze zullen het zelf niet snel aangeven. Misschien sparen ze wel voor een groter cadeau en kan je daar een bijdrage aan leveren. Of hebben ze een andere wens of tip voor een superleuk cadeau. Cadeaubonnen bieden ook vaak uitkomst, dan kunnen ze zelf iets moois uitkiezen voor hun baby. Dan zit je altijd goed.

Kraammand met 10 cadeautjes

Traditioneel en heel modern in één. Een kraammand of 10 dagen pakket is een cadeaumand met daarin tien genummerde pakjes. Elke dag mag de kraamvrouw (of de grote broer of zus) een cadeautje uitpakken. Deze cadeautje varieren van kleine presentjes tot wat grotere dingen. Omdat het voor elke dag één cadeautje is, hebben ze er anderhalve week lang plezier van. Meestal geef je dit direct na de geboorte en is het dus iets dat naaste familie eerder zal geven dan kennissen die na twee weken komen.

Dit waren mijn 5 kraamcadeau tips. Hiermee kan je lekker gaan shoppen en iets moois uitzoeken voor de baby. Dat hoeft niet altijd duur te zijn, als je maar laat zien dat je er tijd en energie in hebt gestoken om iets bijzonders voor de kleine uit te zoeken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 webschrijver, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.