Beter slapen tijdens je zwangerschap

Beter slapen tijdens je zwangerschap

Beter slapen tijdens je zwangerschap

Je bent zwanger! Een fantastische periode in je leven. Toch gaat deze fase niet bij iedere vrouw even gemakkelijk. Natuurlijk heeft de één wat meer kwaaltjes dan de ander, maar waar bijna niemand aan ontkomt is het slechtere slapen tijdens de zwangerschap. En dat is niet zo verwonderlijk, er gebeurt immers van alles in jouw lijf. Daarbij neemt de omvang van je buik ook steeds meer toe. In dit artikel vind je tips en tricks om toch weer beter te kunnen slapen tijdens je zwangerschap.Vermoeidheid

Meestal treedt in het eerste trimester van je zwangerschap behoorlijke vermoeidheid op. Dit komt door de enorme stijging van het hormoon progesteron, welke een slaperig gevoel geeft. Daarnaast moet je lichaam opeens heel veel extra werk verzetten. Vooral in de eerste paar weken is er een enorm intensief proces aan de gang. Een heel systeem wordt voor jouw baby aangelegd. Een voorbeeld is de placenta, maar ook processen in jouw lijf gaan sneller door de groei van je baby. Zo zullen je suikerspiegel en bloeddruk dalen, en gaat je stofwisseling sneller. Reken maar dat je daar behoorlijk moe van wordt. Je gaat wat eerder naar bed en slaapt misschien 's middags even een uurtje op de bank.

Zwangerschapskussen

In slaap vallen kan met een zwangere buik best lastig zijn. Een lekkere houding vinden is niet gemakkelijk. Een zwangerschapskussen kan hierbij goed van pas komen. Dit zijn kussens die vaak ook, als je baby er eenmaal is, ook als voedingskussen gebruikt kan worden. Kortom, een zwangerschapskussen is dus een slimme investering om beter te kunnen slapen tijdens je zwangerschap.

Supplementen

Een beetje extra ondersteuning in deze vermoeiende fase is dus zeer welkom. De meeste vrouwen gebruiken al foliumzuur en vitamine D. Maar bij extra vermoeidheid is het verstandig nog een goede multivitaminen te gebruiken. Let er wel op dat je altijd kiest voor een variant welke geschikt is voor zwangere vrouwen. Deze multivitaminen bevatten namelijk alle vitaminen en mineralen die afgestemd zijn op jou en je baby.

Snurken tijdens je zwangerschap

Het kan voorkomen dat je tijdens je zwangerschap opeens begint met snurken, terwijl je dit voor je zwangerschap nooit deed. Dit komt door je toenemende gewicht en kan gemakkelijk worden verholpen met bijvoorbeeld een anti snurk beugel of d.m.v. het eerder genoemde zwangerschapskussen. Snurken komt eerder voor als je op je rug slaapt. Het kussen kan ervoor zorgen dat je lekker op je zij kan slapen, waardoor het snurken vermindert of zelfs weer verdwijnt. Lees meer over dit onderwerp en nog veel meer over 'zwangerschap' op Hulp bij je Zwangerschap.nl


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Mariska, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.