Patiënten tevreden houden doe je zo!

Patiënten tevreden houden doe je zo!

Een ziekenhuisbezoek doet niemand voor zijn plezier. Als zorginstelling probeer je deze ervaring alsnog zo aangenaam mogelijk maken voor patiënten. Wat zijn aandachtspunten bij ziekenhuiszorg? Hoe breng je de route die iemand voor, tijdens en na een bezoek aflegt in kaart? En hoe kun je als zorginstelling gebruik maken van een patient journey en patient journey mapping? Patiënten tevreden houden doe je zo!Patiënten tevreden houden

Waar ze in de marketing vaak met een klantreis werken, brengen zorginstellingen een patiëntreis in kaart. De patient journey geeft je inzicht in de complete route die patiënten voor, tijdens en na een bezoek aan jouw instelling afleggen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: het eerste contactmoment met de huisarts, de doorverwijzing, het eerste bezoek aan een arts in het ziekenhuis, de behandeling etc. De patiëntreis geeft inzicht in de gedragingen en ervaringen van de patiënten.

Wat is patient journey mapping?

Patient journey mapping is het uitstippelen (in kaart brengen) van de route. Door de gegevens te monitoren, kun je ze gebruiken om ervaringen te verbeteren en patiënten tevreden te houden. In de marketing wordt customer journey mapping ingezet om de ervaringen van de doelgroep in kaart te brengen, in het onderwijs student journey mapping. Hiermee worden de contactmomenten tussen de instelling en de doelgroep geoptimaliseerd, waardoor er meer tijd overblijft voor ‘echte zorg’!

De voordelen van een patient journey

  • Je leert via welke wegen patiënten binnenkomen
  • Je kunt de contactmomenten en de patiëntervaring hiermee optimaliseren
  • Je kunt passende nazorg bieden, op basis van de statistieken
  • Met een patient journey werk je efficiënter en houd je meer tijd over voor de patiënt

Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Conversiemarketeers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.