Is een mondkapje wel effectief?

Is een mondkapje wel effectief?

Ze worden tegenwoordig steeds strenger, de corona maatregelen. Hierbij komt ook dat steeds meer mensen zich er niet aan gaat houden. Ook bekend Nederland speelt hier een rol in. Daarom is het belangrijk om te weten welke maatregelen er zijn en hoe effectief ze zijn. Er zijn namelijk veel vragen en weinig antwoorden. Mondkapje

Op steeds meer plekken moet je een mondkapje op in Nederland. Dit is iets wat veel mensen irriteerd. Dit komt omdat het veel opgevat wordt als een onnodige maatregel. Het is best begrijpelijk dat er mensen zijn die er zo over denken, maar er zit een goede reden achter deze maatregel. Een mondkapje is namelijk niet bedoeld om jezelf te beschermen tegen het virus. Het mondkapje is er voor bedoeld om anderen te beschermen tegen het besmettingsgevaar van jou. Dit maakt dat als jij zelf een mondkapje draagt en een ander in je directe omgeving niet, dat jij kans hebt om het virus op te lopen. Als iedereen een mondkapje zou dragen, zou het gevaar op besmetting daarom ook eeen stuk lager zijn. 

In landen zoals Duitsland is het verplicht een mondkapje te dragen op straat. Dit maakt dat je op openbare gebieden verplicht bent een mondkapje te dragen. Hierbij is Duitsland ook nog eens een land waar heel weinig coronabesmettingen zijn. Het is niet overal verplicht in Duitsland om een mondkapje te dragen. Je mag als je thuis bent namelijk je mondkapje af doet en als in je gebied niet al te veel mensen over straat gaan en de hoeveelheid besmettingen niet al te hoog is, worden de maatregelen minder streng. 

In Nederland kan het ook goed zijn om zulk dergelijke maatregelen te treffen. Het lijkt er namelijk op dat de regels niet worden gehandhaafd, omdat de regels niet streng genoeg zijn en er geen beloning gezien wordt in het houden aan corona maatregelen. Daarom is het slim om je aan de maatregelen te houden die er getroffen worden. Wanneer dit niet gebeurt, worden de maatregelen alleen maar strenger en strenger. Het is daarom ook een stuk voordeliger als je er voor kiest om je gewoon aan de maatregelen te houden zodat we er eerder vanaf zijn. 

Ook over straat is het slim om een mondkapje op te doen. Het komt namelijk vaak ook voor dat besmettingen in de buitenlucht plaats vinden. Dit komt door het te dicht op elkaar lopen. Als iemand niest of hoest kan het virus overgegeven worden. Hierbij kan een mondkapje daarom ook van levensbelang zijn. Hou daarom ten alle tijden rekening met de maatregelen en met het virus zodat we er eerder vanaf zijn. Dat kan namelijk een hele hoop gezeur en extra besmettingen voorkomen. Dat is natuurlijk wat iedereen graag wilt bereiken. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.