Zo voorkom je bloedend tandvlees tijdens het poetsen

Zo voorkom je bloedend tandvlees tijdens het poetsen

Het kan gebeuren dat je tandvlees tijden het tandenpoetsen begint te bloeden. Ook aan het achterblijven van wat bloed bij het bijten in bijvoorbeeld hard fruit of een ijzerachtige smaak in je mond kunnen wijzen op bloedend tandvlees. Ontstoken tandvlees is vaak rood en eventueel wat opgezet. Door de druk van het poetsen en stoken zal het tandvlees dan sneller gaan bloeden. Het kan ook gebeuren dat je tandvlees tijdens het flossen gaat te bloeden. Dit hoeft niet altijd erg te zijn, flossen maakt je tandvlees sterker en gezonder. Bloedt je tandvlees echter heel snel? Dan kun je beter je tandarts raadplegen.Heb je bloedend tandvlees?

Waarschijnlijk heb je ontstoken tandvlees of poets je te hard. Het hard schrobben van je tanden is sowieso niet de juiste manier, hierdoor beschadig je je tandvlees. Door je tandvlees voorzichtig te behandelen blijft het sterk. Ontstoken tandvlees kan ook voorkomen als je een iets lagere weerstand hebt. Ook voor je tandvlees is het regelmatig eten van voldoende vitamines belangrijk. Een derde reden waardoor je tandvlees gevoelig kan worden geraakt is door een ontsteking als resultaat van een slechte mondhygiëne.

 

Bloedend tandvlees door een slechte mondhygiëne

Gelukkig betekent bloedend tandvlees niet altijd dat je slecht voor je gebit zorgt, soms poets je verkeerd en blijft er tandplak achter. Dit resulteert uiteindelijk in het ontstaan van tandsteen en dat zorgt vaak voor bloedend tandvlees. Het is belangrijk om bloedend tandvlees serieus te nemen. Op het moment dat er niets gedaan wordt aan ontstoken tandvlees dan kan er een ontsteking ontstaan die ook het kaakbot aantast. Deze aantasting van het kaakbot kan zelfs tot het uitvallen van tanden leiden. Je tandarts kan overtollig tandsteen verwijderen waardoor de kwaliteit van de tandvlees weer verbetert en je bloedende tandvlees waarschijnlijk geneest.

 

Tips om bloedend tandvlees tegen te gaan

Zwangere vrouwen hebben sowieso sneller bloedend tandvlees. Ook een verminderde weerstand kan invloed hebben op de gesteldheid van je tandvlees. Vaak echter blijkt dat goed poetsen je bloedende tandvlees voorkomt. Het veranderen van je poetsgedrag zal hoogstwaarschijnlijk het probleem oplossen. Zorg ervoor dat je minimaal twee keer per dag twee minuten de tijd hebt om je tanden grondig te poetsen. Zorg ervoor dat je geen plekken vergeet door tand voor tand te poetsen. Ook je tandvlees zelf kun je voorzichtig poetsen, doe dit met een zachte tandenborstel. Het gebruik van flossdraad, ragers of tandenstokers kunnen je helpen om bij de moeilijk te bereiken plekken te komen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Herman, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.