Wat is kratom nu eigenlijk precies?

Wat is kratom nu eigenlijk precies?

Wat is kratom precies en waar kun je dit kopen? Kratom is een boomsoort afkomstig uit Zuidoost-Azië. De wetenschappelijke naam voor deze boom is Miragyna speciosa en wordt al eeuwenlang geconsumeerd in landen als Thailand, Indonesië en Maleisië. Vaak werden de bladeren van de kratom boom gezien als een passend alternatief voor het gebruik van opium gezien het je energieker laat voelen en tevens je humeur verbetert. Ook kan kratom juist een kalmerend effect hebben, dit is geheel van de dosis afhankelijk. Op de vraag wat kratom is, kun je in een groot aantal smartshops in Nederland uitgebreid antwoord krijgen. In deze winkels kun je het ook kopen en bovendien kun je het online eenvoudig vinden en aanschaffen.De oorsprong van kratom

Zoals eerder vermeld komt de kratom boom uit het zuidoosten van Azië. Vooral in de landen Maleisië en Thailand is het kauwen op de bladeren van deze boom erg populair. De kratom is verwant aan de koffieplant en de mensen kauwen doorgaans op de bladeren om zich energieker te kunnen voelen en daarbij harder te kunnen werken. Ook zou de plant goed helpen bij verschillende kwaaltjes en het gebruik ervan is in dit deel van de wereld nog steeds zeer populair. Zo kauwt 70% van de Thaise mannen iedere dag op kratom bladeren. Bovendien wordt het kauwen op deze bladeren geadviseerd in geval van diarree en een opiumverslaving.

 

Welke effecten heeft het gebruik van kratom?
Kratom wordt veelal gebruikt om energie op te wekken. De effecten van het gebruik zijn te vergelijken met het gebruik van opium, al zijn de effecten minder sterk, minder verslavend en tevens een stuk minder gevaarlijk. Deze bladeren worden in de kruidengeneeskunde ook vaak aan opiumverslaafden aangeraden, gezien de effecten enigszins op elkaar lijken. Bij het consumeren van kratom, worden de effecten al binnen enkele minuten gevoeld. Doorgaans krijg je veel zin om dingen te ondernemen en voel je je energieker dan normaal. Indien je een hogere dosis inneemt, kan juist het tegenovergestelde effect optreden waarbij je je narcotisch en kalm voelt. Het vooraf inlezen over de juiste dosis is dan ook aan te raden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.