Stoppen met roken voor iedereen lastig

Stoppen met roken voor iedereen lastig

Toen ik jong was groeide ik om in de wetenschap dat roken erbij hoorde. Ik zag mijn ouders dagelijks roken. En zelfs waar ik, als kind bij was, thuis of in de auto, het maakte niet uit er werd gerookt. En op verjaardagen stond er altijd wel ergens een glas of beker waarin sigaretten stonden voor de verjaardagsvisite. Er werd gerookt, voor de gezelligheid. Lees alle nodige informatie over gezondheidsgerelateerde dingen op MedicijnDokter.Andere tijden


Inmiddels zijn er andere tijden aangebroken, en weten we wat de effecten van langdurige (mee)roken op iemands gezondheid kunnen zijn. Stop je met roken dan zul je direct merken dat je smaak beter is geworden. Je eten en drinken zal veel beter smaken. En wat denk je van je seksleven? Stoppen met roken zorgt voor een hoger libido en versterkt de gevoeligheid van zenuwen. En mocht je kinderen willen, dan is stoppen met roken zeker een aanrader, je vruchtbaarheid zal veel beter worden. En dat geldt natuurlijk voor mannen en vrouwen. 
 

Je gaat er beter uitzien


Stoppen met roken zal ervoor zorgen dat je er beter uitgaat zien. Het verouderingsproces zal langzamer gaan verlopen in vergelijking met mensen die roken. Je gezicht zal zijn vale, grauwe kleur verliezen en je zal er uiteindelijk weer frisser en stralender uitzien. Champix kan je helpen te stoppen met roken. De werkzame stof in dit medicijn is Varenicline. Champix informatie nodig? Op internet is er veel te vinden.

Wacht niet tot 1 januari


En wacht nu niet met stoppen tot het 1 januari is. Stoppen met roken (met Champix) kan op ieder moment. Als je stopt met roken dan daalt bijvoorbeeld na 20 minuten je hartslag en je bloeddruk al, en na 12 weken is de kans op een hartaanval al een stuk minder geworden en is je longfunctie aanzienlijk verbetert. Stoppen met roken? Ieder moment is een goed moment. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Stefan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.