Elektrisch roken en de e-sigaret

Elektrisch roken en de e-sigaret

Elektrisch roken en de e-sigaret. Hoe zit het nou echt?

Er gaan veel verhalen door Nederland over het wel of niet overstappen van roken naar de elektrische sigaret. Maar hoe zit het nu echt? Is de e-sigaret een gevaar voor uw gezondheid? Of moet u juist gaan dampen in plaats van roken? We proberen zo objectief mogelijk de feiten weer te geven, zonder natuurlijk de elektrische sigaret te promoten, want dat is immers verboden. Ondanks dat onze overheid wel met onwaarheden over de gevaren strooit, mogen er geen positieve berichten over dampen worden geplaatst. Hoe het zit? Dat leest u hieronder,Om de elektrische sigaret uit de gevarenzone te halen, moeten we eerst even wat dieper duiken in de zaken zoals de RIVM ze neerzet. Volgens het RIVM bevat de e-sigaret, of de daarbij behorende e-liquid veel schadelijke stoffen. Dit zijn onder andere nicotine, propyleenglycol, glycerol, aldehyden, nitrosamines en metalen. Klinkt allemaal griezelig natuurlijk, maar is het ook zo erg als onze overheid doet vermoeden? We nemen ze één voor één met u door.

Nicotine. Wel verslavend maar niet schadelijk. Zeker niet in de kleine hoeveelheden zoals deze is toegestaan in e-liquids.
Propyleen Glycol. Goedgekeurd voor consumenten gebruik, wordt vaak gebruikt in theaters, discotheken en rookmachines. Deze stof veroorzaakt de throathit bij het dampen.
Glyerol. Een natuurlijk product dat ook gebruikt wordt in medicijnen, cosmetica en voeding. Onschadelijk.
Aldehyden. Een conserveringsmiddel. Dit zit in vrijwel alle verkochte producten en zijn natuurlijk niet gezond, maar onschadelijk bij verdampen.
Nitrosamines. Een schadelijke stof, maar verboden in e-liquid. Dus deze zit zeker niet in de door ons aangeboden e-liquids. Komt vaker voor bij Chinese liquids, door de gebruikte tabakssmaakstof. In Europa is deze stof echter niet toegestaan in e-liquid. 
Metalen. Dit ligt gecompliceerd, maar u kunt zoeken op onderzoeken van Dr Farselinos, waarin hij uitlegt dat u minimaal 100 ml e-liquid per dag zou moeten dampen om in een schadelijk bereik te kunnen komen. in de geringe hoeveelheden bij bovengemiddeld gebruik totaal onschadelijk dus. (meer info over metalen vindt u ook hier: https://ea-sigaret.nl/e-sigaret-nieuws/metalen-gevonden-in-e-sigaret/

Conclusie betreffende e-sigaret en gevaren

Al met al genomen lijkt het erg onwaarschijnlijk dat een e-sigaret schadelijk is. Dat roken schadelijk is weten we wel zeker. Elke roker weet dat ook. Daarom blijft dampen het beste alternatief voor roken. We moeten immers de elektrische sigaret met de gewone sigaret vergelijken. Daarbij, iedereen die zelf overgestapt is naar de elektrische sigaret zal beamen dat de gezondheidswinst duidelijk merkbaar is, en niet in geld uit te drukken.

Mocht u meer informatie willen, we heten u graag welkom op onze website EA-Sigaret. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Andrea, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.