Welke voorbereidingen zijn belangrijk als je een yoga docentenopleiding gaat volgen

Welke voorbereidingen zijn belangrijk als je een yoga docentenopleiding gaat volgen

Voordat je een yoga docentenopleiding gaat volgen is het altijd handig om je fysiek en mentaal voor te bereiden. Een interne opleiding is een mentale uitdaging omdat je voor een aantal weken afgezonderd leeft van je familie en vrienden, leeft met mensen die je nog nooit ontmoet hebt en een strikt en intensief schema volgt. In deze weken zul je wellicht diep moeten gaan om vol te blijven houden, gefocust en gemotiveerd te blijven. Fysiek is het ook niet makkelijk. Vroeg in de ochtend opstaan, dagelijks asana en meditatie les… De 4 tips hieronder zullen je helpen om voorbereid te zijn voor je aan dit nieuwe avontuur begint en helpen je het meeste uit je docentenopleiding te halen.Voordat je een yoga docentenopleiding gaat volgen is het altijd handig om je fysiek en mentaal voor te bereiden. Een interne opleiding is een mentale uitdaging omdat je voor een aantal weken afgezonderd leeft van je familie en vrienden, leeft met mensen die je nog nooit ontmoet hebt en een strikt en intensief schema volgt. In deze weken zul je wellicht diep moeten gaan om vol te blijven houden, gefocust en gemotiveerd te blijven. Fysiek is het ook niet makkelijk. Vroeg in de ochtend opstaan, dagelijks asana en meditatie les… De 4 tips hieronder zullen je helpen om voorbereid te zijn voor je aan dit nieuwe avontuur begint en helpen je het meeste uit je docentenopleiding te halen.

1. Stel jezelf een duidelijk doel

Het is belangrijk te weten waarom je hebt besloten een yoga docentenopleiding te volgen. Wat wil je leren van deze ervaring? Welke uidagingen zullen wellicht op je pad komen zoals bv het missen van je familie, discipline houden, vroeg opstaan… Als je precies weet waarvoor je gekomen bent zul je er alles aan doen om je doel te bereiken en dat zal je helpen om het uiterste uit je opleiding te halen. Als je je persoonlijke uitdagingen van te voren al kent, ben je beter voorbereid als ze op je pad komen en zijn ze dus een minder sterke afleiding voor je.

2. Bereid je mentaal voor op een strakke planning en hard werken

Als je je aanmeldt voor een yoga docentenopleiding kun je misschien verwachten dat je een hoop tijd voor jezelf hebt, voor zelf reflectie en rust. Maar dit is maar zelden het geval. Ben voorbereid om de meeste tijd door te brengen in de lessen of met studeren. Niets dat de moeite waard is komt zomaar aanwaaien. Dit is absoluut het geval bij een intensieve yoga docentenopleiding. Als je hoofddoel tijd voor zelfreflectie is, terwijl je een beetje yoga beoefent, is een yoga retraite hoogstwaarschijnlijk een betere optie voor je.

3. Ben bereid afstand te nemen van je familie en je leven thuis

Afhankelijk waar je een yoga docentenopleiding volgt heb je wellicht beperkte mogelijkheden om contact op te nemen met de buitenwereld. En zelfs als de mogelijkheden er wel zijn, is het meestal aanbevolen om elk contact met het thuisfront te vermijden om je zo volledig te kunnen concentreren op de opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Hoewel dit erg lastig lijkt is dit de beste manier om maximale resultaten te behalen tijdens de opleiding. Hoe meer je gedachten afgeleid zijn, hoe minder voordeel je zult hebben van je opleiding.

4. Ben bereid een simpel vegetarisch dieet te volgen en alcohol en tabak links te laten liggen

De meeste yoga scholen voorzien in eenvoudige, verse vegetarische maaltijden. Vlees, alcohol en tabak zijn strikt verboden. Als je al weet dat een van deze dingen een uitdaging voor je gaat zijn tijdens je opleiding, is het beter jezelf alvast voor te bereiden voor de start van de opleiding. Daarnaast is het vaak ook verboden om koffie of zwarte thee te drinken. Het doel is om het lichaam te ontgiften en om jezelf los te maken van alle lichamelijke afhankelijkheden.

Hoewel het misschien veel lijkt in het begin is het volgen van een yoga docentenopleiding zeker de moeite waard. Het zal, zonder twijfel, een onvergetelijke levensveranderende ervaring zijn die je helpt om fysiek, mentaal en spiritueel te groeien.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 DorienYoga, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.