Tips om zwanger te worden

Tips om zwanger te worden

Om zwanger te kunnen worden ben je grotendeels afhankelijk van de natuur en of het je gegund is om zwanger te worden. Daarnaast zijn er echter ook bepaalde feiten rondom het zwanger worden waarvan je je bewust moet zijn. Als je op deze zaken let en je levensstijl en liefdesleven in het teken van de zwangerschap zet, zullen jouw kansen om zwanger te worden drastisch verhogen.Ovulatie

Allereerst is het belangrijk te weten wanneer je ovuleert. Zodoende weet je precies wanneer je het meest vruchtbaar bent en de kans om zwanger te worden het grootst is. Wil je weten wanneer je het meest vruchtbaar bent? Doe dan de ovulatietest.

 

Wacht niet te lang met zwanger worden

Wist je dat de gemiddelde leeftijd van vrouwen in Nederland op het moment van geboorte van het eerste kind wereldwijd het hoogste is? Of te wel, vrouwen stellen de kinderwens lang uit. Een advies is om hier niet al te lang mee te wachten, omdat je kansen worden verkleind om zwanger te raken. De kans neemt zelfs met rasse schreden af als je ouder dan 30 bent! Globaal gezegd neemt na je dertigste de normale kans om zwanger te worden met de helft af. Om een voorbeeld te geven, als je 25 jaar bent heb je 25% kans om zwanger te worden, maar op je dertigste is dit nog maar 12% en op je veertigste zelfs nog maar 6%! Ook bij mannen neemt de vruchtbaarheid af naarmate zij ouder worden. Het advies is dus om op tijd te beginnen als je kinderen wilt. Uiteraard kan je nog prima zwanger worden als je ouder bent, maar verwacht dan niet dat het heel snel lukt en raak ook niet in paniek als je niet binnen een paar maanden zwanger bent.

 

Het vrouwelijke orgasme

Dat het orgasme van de man noodzakelijk is voor bevruchting is bekend, maar het is ook van belang dat de vrouw een orgasme heeft. Het vrouwelijke orgasme zorgt er namelijk voor dat de vagina vochtig wordt. Dit vaginale vocht heeft een hoog zuurstofgehalte en zuurtegraad. Dit heeft een positief effect op het sperma omdat de zaadcellen hierdoor meer kans hebben om te overleven. Daarnaast kunnen ze zich makkelijker voortbewegen. Tijdens het vrouwelijke orgasme trekt de baarmoeder zich samen, waardoor het mannelijke zaad naar de eicel geduwd wordt. Het is het beste als de vrouw een orgasme heeft na de zaadlozing van de man.

 

Seks om de dag

Een korte periode van seksuele onthouding vergroot de potentie en het volume van het sperma. Wacht je echter te lang dan worden de zaadcellen te oud en te langzaam. Om de kans op bevruchting zo groot mogelijk te maken, is het het beste om elke twee dagen seks te hebben. Vaker seks betekent dat de kwaliteit van het zaad niet goed is. De zaadcellen leven gemiddeld twee a vier dagen.

 

Standje

De traditionele missionarishouding wordt gezien als beste positie voor de bevruchting. Hierbij ligt de vrouw op haar rug met haar benen wijd op bed.

 

Optimale bevruchting

De man moet zijn zich zo diep mogelijk in de vagina duwen. Na het terugtrekken moet de vrouw haar schaamlippen samendrukken om te voorkomen dat het zaad er uit loopt. Blijf na de bevruchting nog vijftien a twintig minuten op je rug liggen, zodat de zwaartekracht zijn werk kan doen.

 

Eet en leef gezond

Eet gezond en gevarieerd, neem de juiste mineralen en vitaminen tot je. Dit is niet alleen voor het zwanger worden van belang, maar ook tijdens de zwangerschap. Eet groene bladrijke groenten, slik foliumzuur en eventueel extra voedingssupplementen om je cyclus regelmatig te krijgen als dit nodig is.


© 2015 John69, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.