Waarom liefde vroeger makkelijker was dan nu

Waarom liefde vroeger makkelijker was dan nu

In het verleden was het normaal dat je vocht voor je relatie. Als het even tegen zat, maakte je een keer flink ruzie, praatte het uit en ging je weer verder. Scheiden was iets wat niet hoorde en dat had vaak ook wel een religieuze grondslag in veel gevallen. Je zorgde dat je er samen uitkwam en ook al kwam je er niet uit, je ging er niet voor uit elkaar. Vandaag de dag is dit wel anders.Mensen lijken wel te trouwen om vervolgens binnen de kortste keren te kunnen scheiden. Er wordt niet meer zoveel voor elkaar gevochten en als het even tegenzit, worden de scheidingspapieren al aangevraagd.

Het gras is ergens anders groener

Ook zoeken steeds meer mensen in een huwelijk het buiten de deur. Dit zijn zowel mannen als vrouwen. Ergens anders is het gras altijd groener en dan is de verleiding groot genoeg om het eens uit te proberen. Vroeger was het normaal dat je bij elkaar bleef en samen op date ging om het leuk te houden. Tegenwoordig is leuke dingen doen samen de oplossing niet meer en wordt als het gevoel minder wordt steeds makkelijker opgegeven. Mannen doen niet meer zoveel moeite voor vrouwen. Ze zijn niet meer zo galant als vroeger en geven de strijd al snel op wanneer ze niet krijgen wat ze willen.

Een date ging hoe dan ook door

In het huidige tijdperk is daten net een marathon waarbij elke date een nieuwe wedstrijd is. Lukt het vandaag niet, misschien heb je morgen dan wel meer kans. Dit is een heel verschil met hoe het vroeger was. Vroeger was het ook zo dat een afspraak eigenlijk altijd gewoon doorging. Of het nu slecht weer was of een fietsband leeg was. De mannen vonden vroeger altijd wel een manier om het afspraakje door te laten gaan. Dit is vandaag de dag wel anders. Het is tamelijk normaal dat je een half uurtje voor je date begint een berichtje krijgt van hem dat hij het niet gaat redden om welke reden dan ook.

De jongere generatie weet niet hoe het is om zenuwachtig naar een date te gaan, met vlinders in je buik en de onzekerheid of het wel gaat slagen. Niet wetende wie je treft en hoe deze persoon eruit ziet. De klamme handen die je onderweg hebt nog in het midden gelaten. De huidige generaties beleeft een date niet meer op deze manier. Nu weet je namelijk al nagenoeg alles van de persoon waar je mee op date gaat, tot de schoenmaat aan toe. En dat is jammer. Want hoewel het lijkt alsof liefde zich nu makkelijker laat vinden, is het nu juist moeilijker te behouden.


© 2015 Michael, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.