De Nachtbril Ken je Vast en Zeker Wel

De Nachtbril Ken je Vast en Zeker Wel

Wie kent ze niet, de nachtbril voor in het donker? De brillen met die gele glazen. Maar helpen ze nou echt of is het gewoon onzin? Zie je er beter in het donker mee of heb je nog steeds last van tegenliggers? Ik zal gelijk maar zeggen dat de nachtbril je absoluut helpt tijdens het rijden in het donker. Vergeet al die negatieve verhalen maar. Nachtbrillen helpen je niet met alles natuurlijk. Sommige mensen denken dat ze alles gaan zien in het donker maar dat is natuurlijk onzin. Vandaar ook dat je wel eens van die rare verhalen over de nachtbril leest. Sommige opticiens hebben ook liever dat je de bril bij ze koopt en komen dan met de bekende verkooppraatjes.

Waarom de nachtbril met gele glazen je helpt?

De gele glazen filteren de schitteringen die je krijgt van bijvoorbeeld tegenliggers met verkeerd afgestelde koplampen. En tegenwoordig lijkt het wel alsof iedere auto daar last van heeft. Maar ook filteren ze de straat verlichting en van die hinderlijke neon uithangborden. Er zit natuurlijk verschil in kwaliteit in de gele glazen. De wat goedkopere variant nachtbril is lang niet zo goed als de wat duurdere variant. 

Waar kun je de nachtbril nog meer voor gebruiken?

Niet alleen voor het rijden in het donker is de nachtzichtbril geschikt. Trouwens ook motorrijders hebben veel baat bij een nachtbril. En menig vrachwagen chauffeur zie je er mee in het verkeer. Maar ook voor degene die aan watersport doet of veel op het water zit.

Denk aan de sportvisser die met een beetje pech uren zit te turen voordat die de dobber een keertje naar beneden ziet gaan. De schitteringen op het water kunnen behoorlijk hinderlijk zijn en met een nacht bril los je dat probleem op. Ook voor de scheepvaart geeft de bril rust aan de ogen. 

Welke monturen zijn er?

Er zijn nogal wat modellen. Zo heb je naast de gewone veel gebruikte monturen zoals de wayfarer en pilotenbril ook wat stoerdere modellen en natuurlijk de trendy modellen. Ook de nachtbril gaat met zijn tijd mee. Heb je een bril op sterkte dan kun je kiezen voor een clip-on nachtbril of een overzetnachtbril. Heel handig.

Een nachtbril moet je gewoon hebben

Niet alleen dus in het verkeer maar ook op andere terreinen kun je de nachtbril goed gebruiken. Bij nachtbrillen.nl vind je genoeg modellen om uit te kunnen kiezen. Vaak als je er twee koopt krijg je nog een leuke korting. Handig als je twee auto's hebt of je als je partner er ook eentje wil hebben. Ik zou zeggen, gewoon doen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Blogger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.