Heb je een Computerbril met Blueblock Glazen nodig?

Heb je een Computerbril met Blueblock Glazen nodig?

Er wordt veel over de computerbril met blueblock filter gesproken. Zit je dagelijks achter de computer voor je werk? Dan heb je die bril gewoon nodig. Ook al heb je geen bril op sterkte nodig. Er zijn niet alleen computerbrillen op sterkte maar ook zonder sterkte leverbaar.Een computerbril op sterkte of zonder sterkte geeft je al rust aan de ogen. Een blueblock bril is nog beter omdat het het schadelijke licht filtert wat van een beeldscherm naar je toe straalt.  En beeldschermen zitten ook in je iPad en andere tablets en alle smartphones.

In het kort een uitleg van de computerbril

Computerbrillen bestaan alweer bijna 10 jaar en zijn voor veel mensen die nog een leesbril achter de computer gebruikten een uitkomst geworden. Natuurlijk gaat de computerbril met zijn tijd mee en is er een extra bescherming bij gekomen in de vorm van een blueblock filter.

Blauw licht is schadelijk?

Nee niet echt natuurlijk. Maar wel als je in de avond als het donker is naar een beeldscherm zit te kijken. Blauw licht komt overdag voor en dat weet je lichaam ook. Die maakt daardoor geen melatonine aan. Melatonine is een stofje wat je slaperig maakt en waardoor je kunt genieten van een goede nachtrust. Je staat fris op in de ochtend. 

In de avond als het donker begint te worden neemt ook het blauwe licht af. Je voelt hem al aankomen? Inderdaad, je lichaam gaat melatonine aanmaken. Wat een heel natuurlijk ritme van je lichaam is. Maar als je 's avonds en wie niet, nog achter de computer zit word je nog steeds blootgesteld aan datzelfde blauwe licht. Je lichaam stopt daardoor met het aanmaken van melatonine. Gevolg is dat je moeite hebt om in slaap te komen.

In het begin heb je het niet in de gaten maar je wordt op een gegeven moment elke ochtend niet echt uitgerust wakker. Er wordt vaak lacherig over een computerbril gedaan en dat het onzin is maar dat zijn vaak die mensen die er nog niet echt last van hebben. Wetenschappelijk is het ook aangetoond dat het niet goed is om in de avond nog blootgesteld te worden aan blauw licht.

Computerbril met Blueblock zonder sterkte

Niet alleen zijn er computerbrillen op sterkte maar ook zonder sterkte. Je hebt ze in allerlei modellen dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je er niet uit ziet met een bril op je hoofd. Je merkt dan ook onmiddelijk het verschil als je achter de computer werkt. Aan het eind van de dag voel je je ogen niet meer branden en ook voel je je nog fris. Het beeldscherm zie je ook een stuk beter.

Gebruik je een smartphone nog even snel om wat nieuws te bekijken voordat je gaat slapen? Wees goed voor je ogen en koop een computerbril met blueblock glazen. Je vind ze hier bij de computerbril speciaalzaak van Nederland: https://computerbril.org/


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Blogger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.