Lavendel: De Verbetering van Je Dagelijks Leven

Lavendel: De Verbetering van Je Dagelijks Leven

Lavendel is een populaire plant die bekend staat om haar rustgevende geur en vermogen om het welzijn te verbeteren. Of het nu om de nachtrust gaat of om het verminderen van stress en angst, lavendel kan een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijks leven. In dit artikel bespreken we hoe lavendel je leven kan verbeteren.Verbetering van de Slaapkwaliteit

Lavendel is bekend om zijn vermogen om de slaapkwaliteit te verbeteren. De geur van lavendel helpt om het lichaam te kalmeren en het brein te concentreren, wat leidt tot een diepere en meer ontspannende slaap. Gebruik een paar druppels lavendelolie op een zachte doek of spuit een paar sprays op je kussen voor een rustgevende slaapomgeving.

Stress- en Angstvermindering

Naast de verbetering van de slaap, is lavendel ook bekend om haar vermogen om stress en angst te verminderen. De geur van lavendel heeft een kalmerend effect op het lichaam en het brein, waardoor het helpen bij het verminderen van stress en angst. Gebruik lavendelolie in een aromabrander, of voeg een paar druppels toe aan een warm bad voor een diepe ontspanning.

Verbetering van Huidproblemen

Lavendel heeft ook bewezen effectief te zijn bij het verbeteren van huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis. Lavendelolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde huid.

Verbetering van Huis- en Persoonlijke Hygiëne

Lavendelolie wordt ook gebruikt als een natuurlijk desinfectiemiddel en om luchtverfrisser. Gebruik lavendelolie op oppervlakken om bacteriën en virussen te doden en gebruik het als luchtverfrisser voor een frisse en gezonde omgeving.

Hoe lavendel toevoegen in je leven?

Nadat je alle voordelen van lavendel hebt gelezen wil je het natuurlijk toepassen in je leven. Hieronder geven we je enkele mogelijkheden:

  1. Diffuser: een diffuser brengt doormiddel van verschillende technieken de geur van bijvoorbeeld lavendel in een ruimte. Door een diffuser te plaatsen op je slaapkamer zal je merken dat je nachtrust erg zal gaan verbeteren.
  2. Lavendel planten: lavendel planten kan je zowel binnen als buiten plaatsen en ze zullen constant een heerlijke en natuurlijke geur afstoten. 
  3. Lavendel stressbal: een lavendel stressbal is een ideaal item voor jou als je soms moeite hebt met concentreren of soms stress hebt. Als je knijpt in de bal komt er een heerlijke geur af die je helemaal tot rust brengt.

Voor nog meer inspiratie kan je online kijken op websites zoals mentalbear.nl of je kan in fysieke winkels de ware geur van lavendel ruiken en kijken of het wat voor je is.


© 2015 MentalBear, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.