Digital Smile Design: hoe het werkt en wat te verwachten

Digital Smile Design: hoe het werkt en wat te verwachten

Digital Smile Design is een cosmetische tandheelkundetechniek die is ontworpen om de traditionele tandheelkundige fineren te vervangen. Met deze procedure gebruikt uw tandarts de nieuwste technologie om uw nieuwe glimlach te ontwerpen en te creëren met behulp van een digitale scan van uw tanden.

Het proces begint met het maken van een hoge resolutie scan van uw tanden. Uw tandarts zal deze scans vervolgens gebruiken om 3D-modellen van uw tanden en tandvlees te maken die worden gebruikt voor het ontwerpen van de nieuwe glimlach. De volgende stap is om deze 3D-modellen naar een laboratorium te sturen waar ze worden gemaakt tot op maat gemaakte porseleinen kronen en veneers.

De Delftse Tandartspraktijk is één van de weinig praktijken die aan Digital Smile Design doet. U kunt verwachten dat de procedure ongeveer twee weken duurt, maar het hangt af van hoeveel afspraken u met de tandarts plant voor zaken als afdrukken, laboratoriumwerk en fittingen.Vast of verwijderbaar?

Als het gaat om de keuze tussen vaste en verwijderbare dentale veneers, is de beslissing niet zo eenvoudig als het lijkt. Vaste dentale veneers zijn duurzamer dan verwijderbare. Ze kunnen tientallen jaren meegaan zonder vervanging. Dit maakt ze een betere keuze als je wilt dat je tanden er lang perfect uit blijven zien.

Aan de andere kant zijn verwijderbare fineren goedkoper dan vaste. Ze zijn ook gemakkelijker te installeren en te verwijderen. Dit maakt ze een ideale keuze als u een natuurlijke glimlach wilt hebben die lang blijft zitten tijdens korte bezoeken in het buitenland of occasionele sociale evenementen waar u niet wilt dat uw tanden er te perfect uitzien.

Hoe werkt Digital Smile Design?

Digital Smile Design is een nieuwe trend in de tandheelkunde die steeds populairder wordt. Het is een proces van het ontwerpen van de perfecte glimlach met behulp van AI-software.

Hierbij maakt de tandarts een afdruk van uw gebit en stuurt deze naar een 3D-printer. De printer maakt een kunsttand die lijkt op uw natuurlijke tanden. De tandarts zal de kunsttand vervolgens verven zodat deze overeenkomt met de kleur van uw natuurlijke tanden, zodat deze zo dicht mogelijk bij uw originele gebit lijkt. Zodra dit proces is voltooid, kunt u eindelijk de glimlach hebben die u altijd al wilde hebben!

Wat zijn de voordelen van Digital Smile Design?

Digital Smile Design is tandheelkundige software die tandartsen helpt om een perfecte glimlach te creëren. De voordelen van Digital Smile Design zijn dat het patiënten realistische 3D-beelden van hun tanden kan bieden en het proces efficiënter kan maken voor tandartsen. De Delftse Tandartspraktijk helpt u verder met het ontwerpen van uw gebit in een consultgesprek.

Wat te verwachten bij het ontwerpen van uw digitale glimlach

Tandimplantaten zijn een geweldige manier om ontbrekende tanden te vervangen. Ze zijn een klasse prothesen die in het kaakbot is verankerd. Ze kunnen worden gebruikt om individuele tanden of alle tanden te vervangen, afhankelijk van uw behoeften.

Tandimplantaten kunnen ook worden gebruikt om ontbrekende wortels te vervangen, wat bij bepaalde tandheelkundige ingrepen het geval is. Deze tandheelkundige implantaten zijn gemaakt van titanium en worden met een schroef of cement in het bot geplaatst. De wortel kan dan rond het implantaat groeien en er is geen extra operatie nodig om het goed te laten genezen.

Er zijn veel voordelen aan het krijgen van tandheelkundige implantaten, maar niet iedereen weet wat ze kunnen verwachten als ze dit proces voor de eerste keer doormaken. Dit is wat u kunt verwachten als u dit proces doorloopt:

  • De tandarts zal verdoof uw tandvlees en verdoof het gebied rond het implantaat zodat u geen pijn voelt.
  • U krijgt plaatselijke verdoving, tenzij u een medische aandoening heeft die dit verhindert.
  • De tandarts maakt dan een gaatje in uw tandvlees waar het implantaat wordt geplaatst.
  • Nadat het implantaat is geplaatst, duurt het ongeveer zes weken voordat het volledig genezen. Wat zijn de risico's van een implantaat?
  • Als de tandarts het niet correct plaatst, breekt het en moet u een nieuw implantaat laten plaatsen.
  • Het kan zijn dat u terug moet voor aanpassingen of ander tandheelkundig werk nodig heeft, omdat de stand van uw tanden kan veranderen als gevolg van een slechte beet.

Conclusie

De wereld verandert, en daarmee ook de wereld van de tandheelkunde. Tandartsen zijn nu op zoek naar nieuwe manieren om relevant te blijven in deze steeds veranderende branche.


© 2015 farhoednaim, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.