Hoe was je jouw babykleertjes

Hoe was je jouw babykleertjes

Wanneer je baby bijna kan gaan komen wordt er vaak gezegd dat je de babykleertjes goed moet wassen. Wij zetten graag de belangrijkste punten op een rij, zodat jouw baby goed gewassen kleertjes aankrijgt. Een schone wasmachine

Je hebt vast ooit wel eens je wasmachine schoongemaakt, maar wanneer je babykleren gaat wassen is dit heel erg belangrijk. Je doet vieze kleding is een wasmachine en deze komen er schoon uit, maar waar is dan dat vuil gebleven? Juist, een deel zit nog in jouw wasmachine. Daarom is het belangrijk om soms je wasmachine schoon te maken. Een wasmachine reinigen is heel eenvoudig, laat een lege trommel op 90°C draaien en voeg een beetje natuurazijn of soda toe. Zo is jouw wasmachine klaar om de babykleertjes schoon te maken. Heb je nou nog wat kledingitems nodig? Er is hele leuke babykleding in Breda verkrijgbaar, neem dus zeker eens een kijkje. 

Was de kleding eerst voordat je baby het aan krijgt

Een baby heeft een gevoelige huid, daarom is het heel belangrijk om kleding die nieuw uit de winkel komt eerst te wassen en dan pas bij de baby aan te trekken. Zo voorkom je irritatie en verklein je de kans dat je baby ergens een allergische reactie op krijgt.

Gebruik speciaal wasmiddel

We gaven hierboven al aan dat de huid van een net geboren kindje vaak kwetsbaar is. Je weet ook niet van tevoren of jouw kindje allergieën of andere huid aandoeningen heeft. Zo voorkom je al meteen huidirritatie door parfum of andere ingrediënten die in veel wasmiddelen zitten verwerkt. Je zou voor een PH-neutraal wasmiddel of een dermatologisch getest wasmiddel kunnen kiezen.

De kleding strijken

Steeds minder mensen strijken hun kleding. Maar strijken is een goede manier om babykleertjes goed schoon te krijgen. Een deel van de bacteriën in de babykleren die achterblijven na het wassen gaan door door de hitte van het strijken. 


© 2015 sannevermeulen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.