Voorbereidingen voor de baby

Voorbereidingen voor de baby

Op het moment dat je in verwachting bent van een baby is dit natuurlijk heel erg spannend. De spanning kan soms een beetje overdonderen en daarom zal ik je even wat dingen op een rijtje zetten wat je moet hebben als de baby komt. Je wilt namelijk alles wel goed geregeld hebben voordat de baby er is.Een bed

Een baby moet natuurlijk wel een slaap plek hebben. Veel ouders kiezen daarom voor een wieg. Een bedje voor een baby is natuurlijk bij een hele hoop winkels te koop. Je kunt zelf bepalen wat je mooi vind en wat je bij de kamer van de baby vind passen. Het is wel handig om te kiezen voor een bedje waar je de baby makkelijk in en uit kunt halen. Hier heb je zelf weer gemak van.

Het bedje moet natuurlijk ook een goede matras bij zitten. Een matras moet niet te dik maar ook zeker niet te dun zijn, dus hier moet je ook goed opletten wanneer je het bedje koopt.

Box

Een box voor je baby is altijd heel erg handig. Veel mensen denken dat een baby, vooral een peuter, alleen maar gaat spelen in een box. Dit is echter helemaal niet het geval. Een baby kan ook heel erg makkelijk slapen in de box. Het is niet handig om dit te doen wanneer er veel lawaai in de woonkamer is, maar wanneer dit niet zo is kan je de baby makkelijk in de box laten slapen.

Het is wel heel erg belangrijk dat je niet teveel in de box hebt liggen voor de baby. De baby moet rustig kunnen slapen.

Flessen

Dit is een puntje wat veel mensen vergeten. Je hebt namelijk zeker weten flessen voor je baby nodig. Niet 1 maar zeker meerdere. Vaak gaat een baby eerst aan de borstvoeding, maar dit zal niet voor een hele lange tijd zo zijn. De baby gaat daarna over op de fles. Het is handig om meerdere flessen te hebben. Wanneer de ene fles dan vies is kun je de andere gebruiken. Een baby drinkt namelijk erg vaak op een dag en hij of zij kan niet iedere keer uit dezelfde fles drinken. Dat is onhygiënisch. 

Speen

Naast een fles is een speen ook erg fijn voor de baby. De baby heeft zuigdrang, maar niet altijd honger. Hiervoor is een speen heel erg handig. Veel mensen denken dat een speen helemaal niet nodig is en dat het slecht voor de baby. Een speen is ook zeker niet altijd nodig, maar het kan voor de baby wel erg zijn. Verder is een speen zeker niet slecht om te gebruiken. Een baby is het gewend om te zuigen aan een fles, dus een speen maakt voor de baby geen groot verschil. 


© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.