Baby kleding

Baby kleding

Baby's zijn natuurlijk nog heel erg klein. Het kan daarom heel erg moeilijk zijn om te bepalen welke kleding de baby nodig heeft. Naast dat ze klein zijn, weet je ook niet direct of het een jongen of een meisje word. Deze dingen kunnen het allemaal heel erg moeilijk maken.Neutraal 

Het is met kleding vaak het geval dat het roze of blauw is. Dit kan een hele erge miskoop worden, wanneer de baby het andere geslacht blijkt te zijn. Het is daarom erg verstandig om neutrale kleding te kopen. Zo kun je beter voor wit gaan of voor zwart. Dit zijn erg neutrale kleuren en de baby zal dan niet op het andere geslacht lijken.

Voor de baby is het het handigst om fijn zitten de kleding te kopen. Het is namelijk vaak het geval dat de ouders het kind mooi willen aankleden. Helaas zit dit vaak helemaal niet lekker voor de baby. Een baby moet zich vrij kunnen voelen en zich kunnen bewegen wanneer hij of zij dat wil. Dat is namelijk heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Zo leren ze zich bewegen en bijvoorbeeld rollen. Dit is natuurlijk al wel wat later, maar een baby leert zeker al heel erg snel.

Koop kleding wat later

Het is natuurlijk heel erg goed te begrijpen dat je heel erg graag kleding wilt kopen op het moment dat je hoort dat je zwanger bent. Helaas moet ik je dit wel afraden. Tijdens een zwangerschap kan namelijk van alles misgaan en dat is wel heel erg belangrijk om te onthouden. Wanneer jij te vroeg allemaal spullen gaat kopen en er gebeurd toch iets met de baby, zal dit een nog ergere ervaring voor je zelf zijn.

Verder kan het erg handig zijn met wachten tot je het geslacht van de baby weet. Zo weet je welke kleuren je kunt kopen of bijvoorbeeld een jurkje. Je helpt je zelf er erg mee door even te wachten. Het kan natuurlijk zijn dat je dit geduld niet meer op kan halen, maar dan is neutrale kleding de beste optie voor jouw en je baby.

De juiste maat

Het gaat heel erg moeilijk zijn om de juiste maat te vinden. Vaak gaat dit de eerste keer ook niet lukken. Je kunt de artsen vragen welke maat hij of zijn misschien gaat hebben. De kans is dan nog steeds aanwezig dat de kleren te groot gaan zijn. Dit is natuurlijk niet erg. Je moet alleen kijken dat de kleding niet te klein is.

Met een pas geboren baby word dit natuurlijk best wel moeilijk. Over de maat hoef je je dus niet echt zorgen over te maken. Dat komt uiteindelijk vanzelf wel goed. 


© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.