Veiligheid van je baby

Veiligheid van je baby

Tegenwoordig kan er een hele hoop gebeuren. Het is daarom erg belangrijk dat je op de veiligheid van je baby let. Een baby kan natuurlijk niet voor zich zelf zorgen. De ouders zijn hier verantwoordelijk voor. Als er iets met je baby zal gebeuren, zal je jezelf als ouder ook nooit vergeven. Producten weg zetten

Producten die voor volwassen zijn, zijn natuurlijk niet voor baby's. Helaas vergeten heel veel mensen nog wel eens dingen. Zo kan een baby snel ergens bij komen. Dit kan tot ernstige gevolgen leiden. Het is daarom belangrijk dat elk product wat niet voor een baby bedoeld is, weg gezet word. 

Sommige producten kunnen eventueel in een pot worden gedaan, maar dan nog is het echt beter om het hoog weg te zetten. Een baby kan namelijk op wonderbaarlijke wijze soms ergens bij. Je wilt natuurlijk niet dat het per ongelijk verkeerd gaat. 

Stopcontacten

Als baby's iets interessant vinden zijn het wel gaatjes. Zeker niet alleen baby's ook peuters en kleuters zijn hier nog zeker helemaal fan van. Het is daarom heel erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat een baby niets met het stopcontact kan. Een stopcontact kun je natuurlijk niet opbergen net als een product, maar je kunt er wel speciale dingen voor kopen. Zo kun je bijvoorbeeld plastic dingen in het stopcontact doen, zodat de baby zijn vingers er niet in kan doen. Deze kunnen er alleen maar uitgehaald worden met een ander ding. Een baby kan zich dan onmogelijk bezeren aan een stopcontact. 

Deuren

Baby's zijn misschien nog heel erg klein, maar dat betekent niet dat deuren veilig zijn voor je baby. Baby's vinden alles interessant en hier moet je dan ook heel erg goed mee uitkijken. Een baby kan namelijk zijn vingers tussen de deur krijgen of misschien wel zijn hoofdje. 

Het handigste is om een deur dicht te houden of om een deurstopper te kopen. Een deurstopper moet dan uiteraard niet verplaatsbaar zijn voor de baby. Je kunt bijvoorbeeld een stopper aan de deur zelf vast maken, maar je kunt ook gewoon een deurstopper tegen de deur aanzetten. Zo kan de baby op de grond liggen en kan er niets gebeuren met de deur.

Kussens

Volwassenen slapen met kussens, maar toen jij een baby was sliep jij zeker weten ook zonder kussen. Wanneer een baby een kussen heeft, of iets wat er op lijkt, kan dit heel erg gevaarlijk zijn. Een baby kan dan stikken door hem op zijn hoofd te leggen. Een baby heeft nog niet de reflectie om deze van zijn gezicht af te halen. 

Het is daarom heel erg belangrijk dat je je baby niet met een kussen laat slapen, maar ook zeker weten niet in de boks er mee te laten spelen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.