Ben jij toe aan een baby?

Ben jij toe aan een baby?

Baby's zijn heel erg lief en schattig. Wanneer je wat ouder word ga je toch wel snel aan je nageslacht denken. Je wilt wel graag moeder of vader worden. Je weet precies wat je wel en niet zal doen, maar ben jij wel toe aan een baby of kun je beter nog even wachten?Leef je gezond?

Een van de belangrijkste vragen die jij je zelf moet stellen is of je gezond leeft. We hebben allemaal onze puberjaren gehad waarin we soms iets te veel dronken of misschien zelfs drugs gebruikt hebben. Het is natuurlijk logisch dat je dat soort dingen niet kunt doen met een baby, maar heb je ook nagedacht of je gezond eet? 

Een baby word natuurlijk ook ouder en dan wil het ook vast voedsel gaan eten. Wanneer jij iedere keer pizza eet of heel erg scherp eet, zal het kindje hier niet vrolijk van worden. Je moet er bij nadenken dat het kindje een hele hoop niet kan en mag eten. Ook wanneer het kindje ouder word kun je hem natuurlijk niet vol gaan stampen met patat en pizza. Je moet echt van jezelf weten of jij er klaar voor bent om maaltijden te maken die gezond zijn. Een kindje heeft ook zijn vitamines nodig. 

Is de basis er?

Het is ook heel erg belangrijk om na te denken of de basis er is voor een baby. Heb jij een mooi huisje met je partner en kun je alles goed betalen? Of moet je moeite doen om rond te komen en woon je op kamers? Wanneer dit het geval is kun je beter geen baby nemen.

De basis is er belangrijk voor een baby, omdat hij hier in zal opgroeien. Als de baby geen juiste basis heeft en alleen maar stress zal ervaren, zal dit totaal niet goed zijn voor de baby. De baby kan op latere leeftijd hier last van gaan krijgen en het kan zelfs zo zijn dat de baby zelf niet meer stabiel is. Als de baby zelf niet stabiel is kan dit tot ernstige gezondheids- gevolgen leiden. 

Tijdens de zwangerschap

Je moet er ook goed over nadenken wat er allemaal tijdens de zwangerschap gaat gebeuren. Als je een als vrouw dit leest verander heel je lichaam. Als man ga je je vrouw zien veranderen en veel pijn zien leiden. Het is belangrijk om beide te weten dat je tijdens de zwangerschap ook al gezond moet leven. 

Tijdens de zwangerschap kun je als moeder niet gaan drinken of roken. Dit kan tot ernstige gevolgen leiden. Als vader is het dan wel zo netjes om ook niet te roken of drinken. Zo steun je je vrouw en staan jullie samen sterker in de relatie dan ooit tevoren. 


© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.