Baby berenpak

Baby berenpak

Een pakje of een rompertje is een kledingstuk voor baby’s. Het is een kledingstuk waar het broekje en het hemdje aan elkaar verbonden zitten. Op dit moment zijn er ook dit soort pakken voor volwassenen te koop. Dan noemen we het een onesie of een huispak. Er zitten vaak knoopjes onderaan het rompertje. Hiermee kan hij worden dichtgemaakt.Daarnaast heeft een rompertje ook pijpjes waar de beentjes doorheen kunnen en heeft een rompertje mouwtjes voor de armen. Deze kunnen lang of kort zijn. Het grootste voordeel van een rompertje is dat een baby hem niet los kan woelen. Zo blijft de rug altijd warm. Bij het verschonen moeten de knoopjes losgemaakt worden. Over een rompertje kunnen nog andere kledingstukken gedragen worden zodat de baby extra warm is tijdens de winter. Na een rompertje komt een kruippakje. Dit is voor de wat oudere baby’s. deze heeft lange pijpen bij de benen en kunnen ook sokjes hebben die vastgemaakt zitten aan het pak. Dit hoeft echter niet per se.

Verschillende soorten rompertjes

Rompertjes zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je de basic witte rompertjes welke overal bij passen maar zijn er ook rompertjes in allerlei verschillende kleuren. Er zijn bijvoorbeeld rompertjes met de Nederlandse vlag maar ook knalrode rompertjes. Er is hier heel erg veel keuze in. Ook zijn er tegenwoordig veel rompertjes in de vorm van een dier. Vooral een berenpak is erg in trek voor baby’s.

Berenpak baby

Wat is er nou schattiger dan een baby in een dierenkostuum. Vooral een berenpak is erg in trek bij ouders met baby’s. Zo heb je een eigen kleine knuffelbeer in huis. De meeste berenpakken voor baby’s bestaan uit een overall met daaraan een capuchon. Aan deze capuchon zit een berenhoofd vastgemaakt. Als deze wordt opgezet lijkt de kleine dus echt op een beertje. De pakken zijn vaak bruin en daarnaast heel erg zacht. Er zijn ook berenpakken te bestellen met voetjes eraan. Onder deze voetjes zitten anti-slip stukjes zodat de baby’s meer grip hebben op de vloer. Anders zijn de voeten namelijk te glad. Een baby berenpak is te bestellen in verschillende maten. De berenpakken voor baby’s gaan tot ongeveer 90 cm. Dat wil zeggen dat ze te dragen zijn tot ongeveer 1,5 jaar. Er zijn pakken met drukknopen tussen de benen maar er zijn ook pakken met een rits op de rug. Ook hier kan dus voor gekozen worden tijdens het kopen van een berenpak.


© 2015 yahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.