Hoe doe ik mijn baby in bad?

Hoe doe ik mijn baby in bad?

Een pasgeboren baby heeft veel aandacht nodig. Sommige dingen gaan misschien net iets anders dan je had verwacht. Veel ouders hebben vragen zoals "Wat is de beste temperatuur van het water?" Of "Hoe vaak moet een baby in bad?" In de volgende paragrafen besrpreken we deze vragen.Het in bad doen van de baby is altijd een leuk moment. Het is ontspannend voor de baby waarin hij/zij nieuwe ervaringen opdoet. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de baby volledig verzorgd wordt tijdens het in bad doen.

Maar waar kunt u zoal op letten bij het in bad doen van uw kleintje?

De juiste voorbereiding

De juiste voorbereiding scheelt een hoop tijd. Als u precies weet wat u moet doen dan is het appeltje eitje. Een baby dient altijd in een warme omgeving te zijn. Bij het in bad doen is dit niet anders. Zorg er daarom voor dat zowel het kleintje, de kamer als het water lekker warm zijn.

Voor het water raden wij aan om het rond de 37 graden te houden, de luchttemperatuur in de kamer het liefst minimaal 20 graden. Ook de kledingstukken die u gebruikt werken beter als ze warm zijn. Dit zijn de luier, de hydrofiele droogdoek, maar ook de kleren die hij/zij na afloop zal aantrekken.

Het beste kunt u hiervoor de verwarming of een vat met warm water gebruiken waar omheen de kledingstukken gelegd kunnen worden.

Alle middelen bij de hand

Zodra u alle middelen bij de hand hebt kunt u beginnen. Als eerste maakt u het kind goed schoon rond de billetjes. Hiervoor zijn speciale billendoekjes het beste voor geschikt. Bij het badderen is het belangrijk dat u het hoofd van de baby ondersteunt. Deze heeft namelijk nog niet genoeg spieren ontwikkeld om zichzelf met hoofd en al staande te houden. Laat ook nooit uw baby alleen in het bad!

Afdrogen en nazorg

Baby’s hoeven niet lang in bad. Nadat uw kleintje goed schoon is kunt u hem/haar afdrogen. Eventueel zijn er ondersteunende middelen zoals babyolie alsook diverse doekjes. Wees er wel zeker van dat het voor baby’s bedoeld is.

Bij het afdrogen gebruikt u een zachte doek voor de gevoelige plekken zoals het hoofd, het gezicht en de oksels. Begin bij het hoofd want daar verliezen ze het meeste warmte door.

Zodra uw kleintje volledig droog is kleedt u hem/haar aan met de voorverwarmde kledingstukken. Zo hebt u een goede nazorg.


© 2015 Onno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.