Wat zijn female cups

Wat zijn female cups

Een menstruatiecup is een product voor vrouwelijke hygiëne dat tijdens de menstruatie in de vagina wordt ingebracht. Het doel is om te voorkomen dat menstruatievloeistof (bloed van de baarmoeder) op kleding lekt. Menstruatiecups zijn meestal gemaakt van flexibel medisch siliconenmateriaal en hebben de vorm van een bel met een steel. De steel wordt gebruikt voor inbrengen en verwijderen. De klokvormige beker sluit af tegen de vaginale wand net onder de baarmoederhals. Elke 4-12 uur (afhankelijk van de hoeveelheid stroom) wordt de beker verwijderd, leeggemaakt, gespoeld en opnieuw geplaatst. Na elke periode moet de kop minimaal 5 minuten worden gekookt en de volgende maand worden bewaard.
In tegenstelling tot tampons en maandverband, verzamelen cups menstruatievloeistof in plaats van het te absorberen.] Eén kopje is herbruikbaar gedurende maximaal vijf jaar of langer. Dit maakt hun langetermijnkosten lager dan die van wegwerpbare tampons of maandverband, hoewel de initiële kosten hoger zijn. Menstruatiebekers worden ook gepromoot als meer praktisch en milieuvriendelijk dan pads en tampons. Aangezien de menstruatiecup herbruikbaar is, vermindert het gebruik ervan de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door menstruatiecycli aanzienlijk, omdat er geen dagelijks afval is en de hoeveelheid afgedankte verpakking ook afneemt.

De meeste merken menstruatiecups verkopen een kleinere en een grotere maat. Menstruatiecups worden kleurloos en doorschijnend verkocht, maar verschillende merken bieden ook gekleurde cups, zoals roze of paars.

Het gebruik van menstruatiecups wordt als een veilige optie beschouwd in vergelijking met andere vormen van menstruele hygiëne


Gebruik


Een menstruatiecup (paars) sluit af tegen de vagina en vangt alle vloeistof die uit de baarmoeder komt (groen).

De menstruatiecup wordt eerst gevouwen of geknepen en vervolgens in de vagina gestoken. Het zal zich normaal automatisch ontvouwen en een lichte afdichting tegen de vaginale wanden creëren. In sommige gevallen moet de gebruiker mogelijk de beker verdraaien of de vaginale spieren buigen om ervoor te zorgen dat de beker volledig open is. Indien correct geplaatst, mag de beker niet lekken of enig ongemak veroorzaken. In vergelijking met een tampon moet de menstruatiecup lager in het vaginale kanaal worden geplaatst. [8] De stengel moet volledig in de vagina zijn. Er zijn verschillende vouwtechnieken voor inbrengen; algemene vouwen omvatten de c-vouw en de vouwplooi.


Na 4-12 uur gebruik (afhankelijk van de hoeveelheid stroom), wordt de beker verwijderd door tot aan zijn steel te reiken om de basis te vinden. Gewoon aan de steel trekken wordt afgeraden om de beker te verwijderen, want dat kan zuigkracht veroorzaken. De basis van de beker wordt geknepen om de afdichting los te maken en de beker wordt verwijderd. [8] Na het ledigen, moet een menstruatiecup worden afgespoeld of afgeveegd en opnieuw worden geplaatst. Het kan met een milde zeep worden gewassen en aan het einde van de cyclus enkele minuten in kokend water worden gesteriliseerd. Als alternatief kunnen sterilisatieoplossingen (meestal ontwikkeld voor babyflessen en borstkolfapparatuur) worden gebruikt om de cup te weken. Specifieke reinigingsinstructies verschillen per merk.

Voordelen


Bij gebruik van een menstruatiecup wordt het menstruatiefluïdum verzameld nadat het uit de baarmoederhals stroomt en in vloeibare vorm wordt gehouden. Met tampons wordt vloeistof geabsorbeerd en in half-gecoaguleerde vorm tegen de baarmoederhals gehouden.

Menstruatiecups verzamelen menstruatievloeistof in de vagina en lekken in het algemeen niet (als ze vaak genoeg geleegd worden en op de juiste manier worden ingebracht). Sommige vrouwen hebben lekkage ondervonden als gevolg van onjuist gebruik of cupmaat. Een menstruatiecup kan bijvoorbeeld lekken als deze niet correct is geplaatst en niet volledig openklapt en afdicht tegen de wanden van de vagina.
    Als een gebruiker de hoeveelheid geproduceerde menstruatie moet volgen (bijv. Om medische redenen), kan een menstruatiecup iemand dit nauwkeurig doen. Sommige kopjes hebben zelfs maatstrepen erop.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 kaiiestan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.