Gaat Philip Morris sigaretten vervangen voor e-sigaret?

Gaat Philip Morris sigaretten vervangen voor e-sigaret?

Philip Morris, u weet wel, die grote tabaksfabrikant van veel bekende sigarettenmerken, heeft in een interview gezegd dat ze de intentie hebben om zo snel mogelijk alle sigaretten te vervangen door rookloze producten zoals de e-sigaret. Is dat goed nieuws? Ja, wij vinden van wel.De uitspraak van Philip Morris kwam nadat het hoger gerrechtshof in Den Haag met de uitspraak kwam dat de sigarettenfabrikant niet kon woren vervolgd, omdat ze niets illegaals doen. De zaak van advocate Ficq kreeg veel aandacht vanuit de media. Mensen weten al jaren dat roken slecht is, maar ze blijven het wel doen. Al eerder riep Philip Morris mensen op om te stoppen met roken. Natuurlijk is de fabrikant blij met de uitspraak. Wederom is bevestigd dat een sigaret een gereguleerd product is, maar de intentie om zo snel mogelijk een rookloos product in de markt te zetten blijft wel gelden. Eerder kwam PM al met een rookloos apparaatje IQOS uit, waarbij sigaretten werden verhit in plaats van verbrand, maar door de kanttekeningen van veel artsen was de IQOS niet voldoende schadebeperkend. Minder rook is immers niet rookvrij. Nu gaat het bedrijf zich inzetten om zo snel mogelijk met een volledig rookloos artikel te komen. Bijvoorbeeld dus een e-sigaret. 

Of wij blij zijn met dit idee? 
Jawel, natuurlijk zijn we blij. We roepen al jaren dat een e-sigaret het enige juiste alternatief is tegen het roken. Het enige nadeel dat er aan kleeft is dat veel mensen denken dat een elektrische sigaret bedacht is door een sigarettenfabrikant, juist om de mensen aan zich te kunnen blijven binden. Maar niets is minder waar. De elektrische sigaret is en was een uitvinding van iemand die juist inzag dat er veel betere, en onschadelijke manieren zijn om toch te kunnen stoppen met roken. Alle overheden en sigarettenfabrikanten hebben in het begin de e-sigaret onderschat. Daarbij tellen de winsten en accijnzen natuurlijk ook mee voor deze partijen. Maar nu er eindelijk meer en meer bewijs komt waaruit blijkt dat dampen onschadelijk is, zijn we blij met een min of meer bondgenoot als PM aan onze kant. Ook zij gaan inzien dat roken niet meer kan, en dat mensen die toch behoefte hebben om te roken veel beter af zijn met een elektrische sigaret dan een gewone sigaret. Bij een elektrische sigaret vindt immers geen verbranding plaats, maar verdamping van e-liquid, de vloeistof voor e-sigaretten.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Andrea, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.