Kan je afvallen in de sauna?

Kan je afvallen in de sauna?

Of in de sauna afvallen echt werkt, dat is voor veel mensen nog een groot raadsel. Dat een sauna bezoek lekker ontspannend kan zijn en mensen hier echt van kunnen genieten is in ieder geval wel zeker. Er zijn daarnaast een aantal influencers die beweren dat je wel tot 1000 calorieën kan verbranden als je een half uurtje in de sauna zit, maar of dit echt waar is dat lees je in het vervolg van het artikel.Wat verbrand je in een sauna

Het voordeel is dat je inderdaad calorieën verbrand in de sauna, echter is dit bij lange na niet de 1000 calorieën per half uur die sommige mensen beweren. Je kan berekenen wat je in een sauna verbrand door de volgende berekening uit te voeren.  Doe het aantal verbrande calorieën in 30 min wanneer je zit (dit is specifiek voor jouw lichaamsgewicht) keer  1,5 (of 2). Zo weet je hoeveel calorieën je in een half uurtje in de sauna ongeveer verbrand. Weeg je 80 kilo dan verbrand je door gewoon een half uurtje op een stoel te zitten ongeveer 42 calorieën. Doe dit dat keer 1,5 en 2. Dan zou je ongeveer 63 tot 84 calorieën hebben verbrand als je een half uur in de sauna zit.

Wat te doen als je echt wilt afvallen

Met een gezonde voeding en regelmatig sporten van je toch echt het meeste af. Je kan de sauna dan natuurlijk wel gebruiken om je spieren te laten ontspannen na een heftige workout. Daarnaast kan het je ook helpen om beter te sporten. Als je vaak in de sauna zit dan wordt je hittetolerantiedrempel hoger. Je zal dan merken dat je minder snel vermoeid zal zijn en je langer je energie niveau kan behouden. Maar boven alles zorgt de sauna ervoor dat je lekker even kan ontspannen en dat je stressniveau zal verminderen. Je kan de tijd nemen om echt even tot jezelf te komen en je hoofd en lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Zo kom je als herboren weer uit de sauna en kan jij er weer helemaal tegenaan.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.