Gestructureerd afvallen met een dieet

Gestructureerd afvallen met een dieet

Wanneer je wilt gaan afvallen dan is een dieet volgen ideaal. Het voordeel van een dieet is dat er vaak een schema aan verbonden is. Je kunt dit dieetschema stap voor stap doorlopen. Zo wordt afvallen een stuk gemakkelijker en overzichtelijker.Een gezond dieet

Een dieet is vooral een hulpmiddel om tijdens het afvallen houvast te hebben zodat jij je doel kan bereiken. Het geeft je een goed inzicht in hoe de komende weken eruit gaan zien. Een dieet heeft zo zijn voordelen. Het is duidelijk en voor veel mensen toegankelijk. En ze zijn meestal ontworpen door mensen die er verstand van hebben.

Er zijn veel verschillende soorten diëten, dus onderzoek van tevoren goed welke effectief zijn gebleken in de praktijk. Je hebt ook gezonde en ongezonde diëten. Bij ongezonde diëten krijg je te weinig belangrijke voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Kies daarom voor de diëten met gezond voedsel en waarbij je geen honger lijdt. Voorbeelden van gezonde diëten zijn het eiwitdieet en koolhydraatarme dieet.

Het dieetschema

Dieetschema’s zijn er ook in verschillende vormen. Bij de een volg je het schema streng op om tot het gewenste resultaat te komen. Bij andere schema’s heb je wat meer vrije keuze, zodat je zelf ook nog enige inbreng hebt. Een voorbeeld hiervan is dat je mag kiezen tussen meerdere fruit-, groente- en graansoorten.

Een goed dieetschema kun je herkennen aan de volgende punten. Er is voldoende variatie in eten door de week heen, zodat je niet elke dag hetzelfde eet. Ook moet een dieetschema makkelijk op te volgen zijn en niet te vol gepland staan. Dit is om jezelf niet nog meer te belasten na een lange werkdag. Tot slot herken je een goed schema wanneer deze goed onderbouwd is met feiten en resultaten van andere mensen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.