Litteken behandeling - de beste voor uw huid

Litteken behandeling - de beste voor uw huid

Heb jij last van Keloïd littekens? Wij kunnen deze littekens goed behandelen aan de hand van een lasertherapie. Ook adviseren wij hierbij door de dermatoloog uitgevoerde kenacort injecties en een gefractioneerde laser litteken behandeling. Wij zijn een voorstander van dit soort behandelingen. Hierbij snijden wij namelijk niet in de huid, want dan ontstaat de kans op nog meer keloïd.



Voor en tijdens de litteken behandeling

Het is erg belangrijk om in de vier weken voordat de behandeling van start gaat, je niet bloot te stellen aan de zon. Hieronder verstaan wij niet onder de zonnebank en niet volledig de zon in tijdens een zonvakantie. Hierbij moet je je ook goed insmeren als je toch wel in de zon loopt. Mocht je een litteken behandeling in het gezicht krijgen, kom dan met een goed gereinigd gezicht naar de therapie. De behandeling duurt zelf ongeveer 30 minuten. Het is een lichtgevoelige werkwijze waarbij het voelt als er met speldjes in het lichaam wordt geprikt.

Na de behandeling

De huid kan er na de litteken behandeling wat rood en gezwollen uit komen te zien. De zwelling kan al na enkele dagen verdwijnen. Alleen de rode kleur kan tot nog twee weken aanhouden. Hiervoor krijg je een koelpack mee naar huis die je goed moet gebruiken. Verder mag de huid na de therapie tot een maand niet worden blootgesteld aan de zon zonder UV-bescherming. Mocht dit niet nageleefd worden, is er kans op pigmentvorming.

Resultaat litteken behandeling

Het resultaat zal niet gelijk zichtbaar zijn. Hiervoor zijn wel een aantal litteken behandelingen benodigd. Ook verschilt dit per persoon per huid. Dit wordt van tevoren goed besproken door middel van een intakegesprek met één van onze medewerkers. Zij adviseren wat realistisch is voor jouw littekens. Ook het resultaat zal besproken worden. Dan wordt er gekeken na of de klanten het hier mee eens zullen zijn.


© 2015 GerardKempers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.