Tips om zwanger te worden

Tips om zwanger te worden

Wanneer jij en jouw partner hebben besloten om zwanger te worden, gaan jullie een spannende tijd tegemoet. Soms wil het niet gemakkelijk verlopen en dat kan veel stress mee brengen. met deze handige tips vergroot je de kans op een natuurlijke zwangerschap.Snel zwanger worden met deze tips

De kans om zwanger te worden is niet alle dagen even groot, er zijn zelfs dagen in je cyclus dat de kans dat je zwanger raakt nihil is. De meeste kans op een zwangerschap heb je de dagen op en rondom je eisprong (ovulatie) wanneer je dus weet wanneer je ovuleert kan je daarop inspelen. Bij een regelmatige cyclus zijn je vruchtbare dagen de 10 tot 14 dagen voor je menstrueert. ook met een onregelmatige cyclus is het berekenen van je ovulatie/vruchtbare dagen niet geheel onmogelijk. er zijn een aantal lichamelijke symptomen waaraan je deze periode herkent!

buikpijn : een onverklaarbare stekende pijn in de onderbuik ten hoogte van de eierstokken, het houd vaak een aantal uren aan en verdwijnt dan ineens.

Cervixslijm: hoe dichter je bij je ovulatie komt hoe meer slijm je verliest, je kan dan dus nat aanvoelen down under, rondom de eisprong is het vaginale slijm wat draderig en wit, je kunt er draden van trekken.

Temperatuur verhoging: je kunt je ovulatie ook vaststellen door dagelijks voor het opstaan je temperatuur te meten. wanneer je eisprong is zakt je temp ongeveer 0,2 tot 0,5 graden.

Vrij om de dag, wanneer je vaker sex hebt heeft dit vaak een slecht effect op de zaadcellen, wanneer je om de dag een lekker potje vrijt blijven de zaadjes optimaal.

Gebruik standjes waarbij diepe penetratie mogelijk is, hoe dieper de man ejaculeert des te minder lang de weg om het eitje te bereiken.

Om te voorkomen dat het zaad gelijk je vagina uitglijd, is het handig om even minimaal 10 minuten te blijven liggen na de sex, wacht dus ook vooral even met naar het toilet te gaan.

Zorg voor een gezond lichaamsgewicht. wanneer je last hebt van overgewicht of ondergewicht is de kans dat je zwanger wordt kleiner.

Eet gezond, een gezonde voeding is bevorderend voor zowel de eitjes als de zaadcellen, eet veel groenten en fruit en probeer suikers zo veel mogelijk te verwijderen. het is sterk aan te raden om iedere dag multivitamines te slikken

Stop met roken! uit onderzoek is gebleken dat de vruchtbaarheid tot vier keer zo snel achteruit gaat wanneer je rookt. rokende vrouwen zijn dus minder vruchtbaar dan vrouwen die niet roken, ook tast het roken de zaadcellen aan waardoor de kwaliteit niet optimaal is, hierdoor is de kans dat de zaadjes daadwerkelijk een eicel bevruchten een stuk kleiner.

Slik foliumzuur: foliumzuur wordt altijd aangeraden aan zwangere vrouwen, dit omdat het de kans op aangeboren afwijkingen verminderd wanneer je de eerste 3 maanden van de zwangerschap foliumzuur slikt. je hoeft hier niet mee te wachten tot je zwanger bent! door eerder te starten met foliumzuur bereid je je lichaam juist voor op een komende zwangerschap.

https://www.kraamcadeau-jongen.nl

https://www.kraamcadeau-meisje.nlFacebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 meliscious, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.