Carnaval 2018

Carnaval 2018

Carnaval 2018 gaat plaatsvinden van zondag 11 februari tot en met dinsdag 13 februari. In Noord Brabant, Limburg en sommige delen van Zeeland barst het feest weer los. In dit artikel blikken we vooruit wat je kan beleven tijdens carnaval 2018. Een ding is zeker, er is weer prachtige carnavalsmuziek uitgebracht. Carnaval in Noord Brabant

Carnaval 2018 begint standaard met het 3 Uurkes Vurraf feestje van Omroep Brabant. Daarnaast beginnen veel kroegen al op donderdagavond met de eerste carnavalsfeestjes. Vanaf zaterdag gaat het echt los en komen veel bezoekers van boven de rivieren naar grote Brabantse steden zoals Den Bosch (Oeteldonk), Eindhoven (Lampengat) en Tilburg (Kruikenstad). Vanaf zondag begint carnaval 2018 officieel vanaf 11:11. In 's-Hertogenbosch wordt dan de prins binnengehaald vanaf het centraal station en in andere Brabantse steden zijn vergelijkbare ceremonies.

Op zondag vinden er ook al optochten plaats. De optocht in Tilburg wordt bijvoorbeeld georganiseerd op zondag 11 februari. Daarnaast zijn er in heel Brabant feesttenten te vinden waar carnavalsartiesten zoals, Lamme Frans, De Dorini's, Snollebollekes en André Pronk. Wil je alvast in de stemming komen beluister dan ook de carnavalsmuziek 2018 lijst.

Carnaval in Limburg

In Limburg verloopt het programma ongeveer net zoals in Noord Brabant. Officieel begint het carnaval op zondag en eindigt het feest op dinsdagavond om 00:00. Vooral in Maastricht is het carnaval een groots gebeuren met unieke kostuums en grote volksfeesten in de straten.
Wil jij dus een keer carnaval meemaken in een andere setting, dan raden we een bezoek aan Maastricht zeker aan.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Top10s, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.