Meer ruimte door een dakkapel

Meer ruimte door een dakkapel

Heb je een huis met te weinig ruimte, of kom je een kamer te kort? Dan kan een dakkapel in veel gevallen de oplossing bieden! Met een dakkapel kun je namelijk van een hok of kamertje, een echt bruikbare kamer maken!Veel extra ruimte met een dakkapel

Een huis met een schuin dak is niet altijd even praktisch. Aan vloeroppervlak heb je wel genoeg, maar aan loop/sta oppervlak niet. Als je er niet kunt staan, dan heeft de ruimte weinig zin. Vaak zijn huizen met een schuin dak een stuk groter te maken dan dat ze zijn. Je kunt namelijk het sta-oppervlak net zo groot maken als het vloeroppervlak door een dakkapel te plaatsen.

Vergunningsvrij

In veel gevallen is een dakkapel vergunningsvrij. De meeste mensen plaatsen een dakkapel aan de achterkant van de woning, en daar is in 98% van de gevallen geen vergunning voor nodig. Of dat bij jouw huis anders is, kun je bij de omgevingsvergunningen van je woonplaats bekijken. Dit kun je namelijk eenvoudig via internet opzoeken. Wanneer er wel een vergunning nodig is, dan kan het dakkapelbedrijf welke de montage/plaatsing doet, je hierbij helpen.

 

Kosten van een dakkapel

Een dakkapel kost vaak wel een paar duizend euro. Voor onder de 3 duizend vind je vaak niets. Vaak denken mensen dat de breedte de grootste rol speelt, maar het zijn vaak de kozijnen. Hoe meer ramen er open moeten kunnen, hoe duurder het geheel wordt. Vaste ramen zijn namelijk stukken goedkoper dan ramen die open moeten kunnen. Dit kan honderden tot duizenden euro’s schelen, afhankelijk van de totaalbreedte.

 

dakkapel op huisPlaatsen

Het laten plaatsen van dakkapellen kan met prefab vaak in 1 dag tijd. Prefab is een kunststof dakkapel welke in de fabriek al kant en klaar wordt gemaakt. Het enige wat de monteurs nog hoeven te doen is een opening in het dak te maken, en het kapel met behulp van een kraan op het huis plaatsen. Daarna wordt deze vastgemaakt, waterdicht gemaakt, en afgewerkt.

Doordat er vaak een team aan specialisten aanwezig is, kan de klus snel geklaard worden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 merweb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.