Zonwering nodig? Ontdek de verschillende soorten zonwering!

Zonwering nodig? Ontdek de verschillende soorten zonwering!

Wanneer de zon fel schijnt, kan dat erg lekker zijn. Maar soms heb je ook behoefte aan bescherming tegen de zon. Zonwering kan dan een goede oplossing zijn. Er zijn allerlei verschillende soorten zonwering op de markt met ieder hun eigen voordelen. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over zonwering en kun je de meest geschikte keuze maken voor jouw woning of kantoor.Rolluiken voor optimale privacy en veiligheid

Rolluiken zijn een populaire vorm van zonwering. Het biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar ook tegen inkijk en geluidsoverlast. Ze worden meestal aan de buitenkant van ramen en deuren gemonteerd. Je kunt ze handmatig of elektrisch bedienen. De lamellen van de rolluiken kun je sluiten en hierdoor krijg je privacy in je huis. Daarnaast zorgt het er uiteraard ook voor dat het binnen lekker koel blijft. Daarnaast maken ze het inbrekers ook lastiger, dus verhoogt het ook de veiligheid van je huis.

Creëer een aangename schaduwplek met zonneschermen

Een zonnescherm is zowel functioneel als decoratief. Je creëert er eenvoudig een lekkere schaduwplek mee in je tuin, op je terras of in huis. Ze worden bevestigd boven de ramen van je huis en hierdoor blijft het binnen lekker koel. Ze zijn beschikbaar in allerlei verschillende maten, kleuren en materialen. Hierdoor vind je altijd een zonnescherm dat past bij jouw smaak. Zonneschermen zijn ook weer makkelijk op te rollen wanneer je ze niet wilt gebruiken.

Behoud het uitzicht en verminder de warmte met screens

Screens zijn een moderne vorm van zonwering die steeds populairder wordt. Ze worden aan de buitenkant van de ramen gemonteerd. Ze zijn gemaakt van speciaal zonwerend doek dat de zonnestralen filtert en de warmte buiten houdt. Het fijne van screens is dat je nog steeds naar buiten kunt kijken. Maar tegelijkertijd blijft het lekker koel in huis. Hierdoor hoef je minder gebruik te maken van airconditioning en bespaar je kosten.

Markiezen als klassieke en stijlvolle zonwering

Markiezen zijn een klassieke vorm van zonwering die je huis een stijlvolle uitstraling geven. Ze worden vaak boven ramen en deuren geplaatst. Markiezen bestaan uit een houten of aluminium frame met een doek eroverheen gespannen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Zo kun je op zoek gaan naar markiezen die helemaal bij jouw stijl en smaak passen. Daarnaast bieden markiezen optimale bescherming tegen de zon en zorgen ze ervoor dat het binnen lekker koel blijft.


© 2015 RVerdam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.