Gratis waardebepaling huis

Gratis waardebepaling huis

Wil jij graag gratis en vrijblijvend een waardebepaling ontvangen van jouw huis? In dit artikel vertellen we je alles over de gratis waardebepaling van een makelaar. Gratis waardebepaling huisGratis waardebepaling

Heeft u een woningwaardering nodig? Deze pagina vertelt het je allemaal. Hoeveel is mijn huis waard? Dit is een veelgestelde vraag, en er is geen eenvoudig antwoord. Uw waarde als eigenaar van uw huis is bijvoorbeeld anders dan het bedrag dat een potentiële koper betaalt om uw huis te kopen. U kunt meer te weten komen over uw huis door een gratis waardebepaling te laten doen. Maar klopt het? Op deze pagina wordt uitgelegd hoe taxaties werken en hoe het is in vergelijking met een taxatie.

gratis waardebepaling huis

Wat is de beste manier om erachter te komen hoeveel mijn huis waard is? Het hangt af van welke aanvraag u doet. De WOZ-waarde wordt bijvoorbeeld als uitgangspunt genomen als het gaat om gemeentelijke belastingen. De gemeente stelt dit bedrag vast op basis van standaardcriteria. Online vindt u de WOZ-prijs van elke woning.

Er is ook de taxatiewaarde. Een taxateur kan de taxatiewaarde bepalen door uw huis te bezoeken en verschillende punten te meten. Het is tegenwoordig mogelijk om een desktop taxatie te doen zonder dat u bij u aan huis hoeft te komen. Hoewel dit sneller en goedkoper is, kan de nauwkeurigheid van deze waardering lager zijn. Desktop taxaties worden geaccepteerd door kredietverstrekkers. Zij kunnen een taxatiewaarde van maximaal 90 procent op de hypotheek stellen. Een regelmatige taxatie kan worden gebruikt om 100% van de waarde van uw huis te lenen. Voor een renovatielening, duurzaamheids- of renovatielening is ook een taxatierapport beschikbaar.

De makelaar is een andere manier om de waarde van het huis te bepalen. Een gratis waardebepaling kan door hem worden gedaan. Bij de taxatie wordt niet alleen gekeken naar uw woning maar naar de gehele woningmarkt. Als er veel vraag is naar een woning en weinig aanbod, dan zal de prijs stijgen. Doordat deze subjectieve factoren worden gehanteerd, ligt de waarde van de woning vaak dichter bij de uiteindelijke verkoopprijs dan de WOZ- of woningwaarde. U kunt ook een idee krijgen van de huidige waarde. Dit betekent dat elke situatie wordt bekeken, in plaats van alleen naar het onroerend goed te kijken. Het is belangrijk om te onthouden dat een taxatie geen officiële taxatie vertegenwoordigt.

Meer weten? ga naar gratis waardebepaling huis


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 eric12, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.