Vide

Vide

Wat is een Vide? En wat is de betekenis van een vide en wat zijn de kenmerken en eigenschappen? Ontdek in dit artikel alle voor en nadelen van de videVide, Frans voor "leegte", is de Franse term. Dit woord wordt in het Nederlands gebruikt om een ruimte te beschrijven die zich over twee verdiepingen uitstrekt. Deze zijn vaak te vinden in winkels, maar ze zijn ook te vinden in particuliere woningen. Dit kan een optie zijn als je geen leegte hebt, maar er wel een wilt. Hiervoor moet de woning geschikt zijn. Wat is een "leegte"? Op deze pagina bespreken we de voor- en nadelen van een leegte.

Wat is precies een "Vide"?

De open ruimte tussen de verdiepingen wordt een vide genoemd. Het is gebruikelijk om de benedenverdieping ten onrechte een "leegte" te noemen. Het is eigenlijk de lege ruimte waar geen plafond of vloer is. Deze fout veroorzaakt niet alleen verwarring in terminologie en financiële problemen. De NEN 2580 norm schrijft voor dat een gebouw gemeten moet worden. In dit geval telt de oppervlakte van de vide niet als woonruimte. Het is niet mogelijk om hier te lopen of meubels neer te zetten. Het betekent niet noodzakelijk dat het verspilde ruimte is. We bespreken de vele voordelen die open ruimte kan bieden, die we later op deze pagina zullen opsommen. Wat is een leegte? Het is niet helemaal... of helemaal niet.

Tussenverdieping of niet?

Niet elk huis mag een Vinex- of standaard doorzonwoning zijn. Veel huizen zijn ongewoon. Er zijn veel huizen die tegen de norm ingaan. Soms is het te wijten aan het originele ontwerp. Andere tijden, renovaties en herbestemming van gebouwen kunnen ook worden gedaan. Vide betekent een lege ruimte. Binnen dit gedeelte van het gebouw is geen verdieping aanwezig. De mezzanine of mezzanine is een tussenverdieping. Het is een zelfstandige constructie tussen twee verdiepingen. Een mezzanine is een manier om het vloeroppervlak in hoge gebouwen te vergroten. Hoewel het lijkt te zijn ingesloten, is dit niet altijd waar.

Entresol en de eerste verdieping

Mezzanine wordt ook wel mezzanine genoemd. De ruimte eronder op deze verdieping staat bekend als de Bel-etage. De bel-etage, die zich meestal hoger bevindt dan de kelder en waar de belangrijkste woonruimtes zich in de structuur van een gebouw bevinden, is de eerste verdieping. De bel-etage betekent letterlijk "mooie vloer" en is vaak hoog. Hoewel het een verbastering is van de Franse woorden "bel" en "etage", wordt het niet in het Frans gebruikt.

 

Meer weten? ga naar Vide voor meer uitleg 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 eric12, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.